Acasă Politic Cluj-Napoca: Premierul Boc: Noul contract cu Bechtele va intra in discutia Guvernului...

Cluj-Napoca: Premierul Boc: Noul contract cu Bechtele va intra in discutia Guvernului in cursul acestei luni

DISTRIBUIȚI
boc20huiduit

boc20huiduit – 103758 – 02092011 – Noul contract cu constructorul autostrazii Transilvania, compania americana Bechtel, va intra in discutia Guvernului in cursul acestei luni, a anuntat, vineri, la Cluj-Napoca, premierul Emil Boc.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat la inceputul lunii august ca statul roman este liber sa scoata la licitatie sase tronsoane din Autostrada Transilvania dupa intreruperea contractului cu compania Bechtel. Acesta este

unul din rezultatele negocierilor purtate in ultima perioada cu Bechtel. Compania americana a acceptat sa finalize lucrarile deja incepute la doua tronsoane, urmand sa renunte la celelalte sase fara a mai primi despagubiri de la statul roman. In plus, statul roman a reusit sa obtina reducerea costurilor la 6,9 milioane de euro pe kilometru. Boagiu sustine ca in cazul in care s-ar fi continuat contractul cu Bechtel, costurile ar fi ajuns la 9,9 miliarde de euro pentru cei 415 kilometri din autostrada Brasov-Bors. In noile conditii, statul va plati in total 3,8 miliarde euro.

„Dupa ce va intra in Guvern forma noua a contractului cu Bechtel, imediat se va scoate la licitatie tronsonul de la Gilau la Nadasel, pentru a fi realizat pe bugetul de stat, pentru a fi continuata lucrarea, pentru ca acolo deja exproprierile sunt facute, proiectarea este realizata”, a spus premierul Emil Boc, precizand ca, ulterior, vor fi continuate lucrarile si pe tronsonul Suplacu de Barcau – Bors, pe o distanta de 64 de kilometri.

Premierul a vizitat, vineri, santierul centurii ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca, despre care a spus ca va fi circulabila incepand, cel tarziu, la data de 10 noiembrie. Centura are 24 de kilometri si costa 530 de milioane de lei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.