Acasă Politic Roma: Guvernul Italian introduce in Constitutie obligativitatea unui buget echilibrat

Roma: Guvernul Italian introduce in Constitutie obligativitatea unui buget echilibrat

DISTRIBUIȚI

103844 – 07092011 – Guvernul de la Roma, condus de Silvio Berlusconi, s-a angajat, marti, sa majoreze TVA si sa propuna introducerea in Constitutie a unui amendament care sa prevada obligativitatea unui buget echilibrat.

Guvernul Italian a cedat cererilor de inasprire a masurilor care au rolul sa echilibreze bugetul, pana in 2013, relateaza Bloomberg.

Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA), in prezent de 20%, va fi marita la 21% si o taxa speciala, de 3%, va fi impusa veniturilor de peste 500.000 de euro, potrivit unui comunicat al Guvernului de la Roma.

Ministrii vor aproba, pe 8 septembrie, introducerea in Constitutie a regulii de aur a bugetelor echilibrate si transferul activitatilor guvernamentale din provincie catre regiuni, pentru a simplifica administratiile locale.

Guvernul va cere un vot de incredere pentru aprobarea in Senat a programului, miercuri, inaintea reuniunii de joi a consiliului guvernatorilor Bancii Centrale Europene (BCE), care a presat autoritatile de la Roma sa ia masuri. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.