Acasă Politic Bruxelles: Comisia Europeana asteapta candidaturi pentru Grupul de experti in domeniul coruptiei

Bruxelles: Comisia Europeana asteapta candidaturi pentru Grupul de experti in domeniul coruptiei

DISTRIBUIȚI

104744 – 12102011 – Comisia Europeană a publicat, în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria C/286 din data de 30 septembrie 2011, Decizia privind înfiinţarea Grupului de experţi în domeniul corupţiei.

Decizia prevede că grupul de experţi va fi constituit din 17 membri. Aceştia trebuie să aibă expertiză şi experienţă în prevenirea şi lupta împotriva corupţiei din sectorul public şi din cel privat, precum şi în monitorizarea şi/sau evaluarea politicilor şi practicilor anticorupţie.

Membrii sunt numiţi cu titlu personal pentru o perioadă de patru ani. Mandatul acestora poate fi reînnoit. Activitatea desfăşurată de experţi nu va fi remunerată. Cheltuielile de deplasare şi de şedere ale participanţilor la activităţile grupului sunt rambursate de Comisie, în limitele creditelor disponibile.

Decizia Comisiei enumeră sarcinile membrilor acestui grup de experţi, precum şi metodologia de numire şi de funcţionare a grupului.

La evaluarea candidaturilor, Comisia va lua în considerare următoarele criterii: competenţe dovedite, un nivel ridicat de realizări profesionale şi de experienţă (cel puţin cinci ani), inclusiv la nivel european şi/sau internaţional, în domenii de activitate legate de prevenirea şi combaterea corupţiei şi/sau în domenii conexe; o bună înţelegere a acquis-ului şi politicilor actuale ale UE în domeniul combaterii corupţiei, precum şi a instrumentelor juridice existente în materie de combatere a corupţiei, precum şi a mecanismelor de monitorizare şi evaluare din acest domeniu la nivel european şi internaţional; capacitate demonstrată de a lucra în limba engleză; necesitatea de a realiza un echilibru în cadrul grupului de experţi în ceea ce priveşte provenienţa experţilor din punct de vedere al cadrului instituţional, al pregătirii profesionale, al sexului şi al repartizării geografice; nevoia de a asigura echilibrul necesar la nivel de expertiză în domeniul combaterii corupţiei şi diversele aspecte implicate, cum ar fi (dar fără a se limita) aplicarea legii, sistemul judiciar, prevenirea, elaborarea politicilor, monitorizarea şi/sau supravegherea, analizarea tendinţelor, a politicilor şi/sau a indicatorilor, sectorul public şi cel privat, dreptul penal, precum şi aspectele/efectele economice şi sociale; membrii grupului trebuie să fie cetăţeni ai unui stat membru al Uniunii Europene.

Persoanele interesate pot depune candidaturile numai prin intermediul formularului de candidatură (anexa II la Decizie) şi a modelului de CV în format european, până la data de 27 octombrie 2011, prin e-mail sau prin poştă la adresele indicate în anexa I la Decizie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.