Acasă Politic Bruxelles: Presedintele Romaniei acuza Olanda

Bruxelles: Presedintele Romaniei acuza Olanda

DISTRIBUIȚI

105009 – 24102011 – Traian Basescu a declarat, duminica, dupa intalnirea de la Bruxelles cu liderii UE, ca a ridicat problema nerespectarii angajamentului luat de Olanda, in septembrie, cu privire la aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

„Am ridicat problema nerespectarii unor angajamente luate de Olanda si Finlanda. Si o sa va spun si de ce spun ca nu au respectat. Pentru aderare sunt doua obligatii majore: sa indeplineasca toate criteriile tehnice pentru acces in Spatiul Schengen si sa indeplineasca criteriile de aderare in zona euro. Romania, dar si Bulgaria, si-au indeplinit aceste obligatii, insa Olanda si Finlanda au refuzat aderarea. Olanda nu a respectat un angajament politic. Eu am deblocat propunerea Olandei de a consolida reglementarile legate de spatiul Schengen. Deblocarea s-a facut in ideea ca Olanda va gasi formula realizarii unui compromis pentru accesul Romaniei in Schengen, iar pe urma premierul olandez a uitat acest lucru”, a declarat duminica seful statului, dupa reuniunea Consiliului European.

Traian Basescu a spus ca nu vrea sa spuna ca premierul nu si-a tinut cuvantul, insa Olanda nu a respectat un angajament politic.

„Semnul pentru noi ca premierul isi respecta cuvantul ar fi fost daca reprezentantul guvernului in Parlament sustinea ceea ce am stability la Consiliu. Indiferent care ar fi fost votul, am fi considerat ca acesta si-a respectat cuvantul”, a completat seful statului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.