Acasă Politic Bucuresti: Demnitarii care au 3% intr-o firma nu trebuie sa-si mai declare...

Bucuresti: Demnitarii care au 3% intr-o firma nu trebuie sa-si mai declare contractele cu statul

DISTRIBUIȚI

104883 – 18102011 – Modificarea Legii ANI, prin care demnitarii care deţin sub 3% acţiuni într-o societate comercială nu mai au obligaţia să declare contractele pe care firma respectivă le are cu statul, a trecut tacit de Camera Deputaţilor.

Initial, Agentia Natională de Integritate cerea ca toate ”contractele, inclusiv cele de asistenţă juridică, consultanţă şi civile, obţinute sau aflate în derulare în timpul exercitării funcţiilor, mandatelor sau demnităţilor publice finanţate de la bugetul de stat, local şi din fonduri externe ori încheiate cu societăţi comerciale cu capital de stat sau unde statul este acţionar majoritar/minoritar se vor declara doar de cei care deţin peste 3% din acţiunile sau părţile sociale ale unei firme care are contracte cu o societate comercială cu capital de stat unde statul este acţionar majoritar/minoritar”.

Noua formă a proiectului prevede obligativitatea declarării numelui, denumirii şi adresei beneficiarului de contract unde, prin calitatea deţinută, titularul, soţul/soţia şi rudele de gradul 1 obţin contracte.

Propunerea legislativă, iniţiată de senatorul PNL Emilian Frâncu, fusese modificată în Comisia juridică a Camerei astfel încât obligativitatea declarării contractelor cu statul apărea doar pentru cei care deţin peste 5% din acţiuni, însă, ca urmare a depăşirii termenului stabilit pentru dezbatere şi vot în plen – 5 octombrie – iniţiativa a trecut în forma iniţială, urmând să intre în dezbaterea Senatului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.