Acasă Politic Bucuresti: Guvernul a aprobat investitii de peste jumatate de miliard de dolari...

Bucuresti: Guvernul a aprobat investitii de peste jumatate de miliard de dolari in exploatari petroliere

DISTRIBUIȚI

104576 – 06102011 – Guvernul a aprobat acordul adiţional nr. 4 la Acordul de  explorare, dezvoltare şi exploatare încheiat între Societatea Comercială RomGaz şi Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), prin care RomGaz se angajează să facă, în următorii cinci ani, investiţii minime obligatorii de 520 de milioane de dolari, a anunţat prim-ministrul Emil Boc la briefingul de presă de la Palatul Victoria.

Alexandru Pătruţi, preşedinte al ANRM, a precizat că este vorba de opt perimetre, care însumează o suprafaţă totală de 16.200 kmp.

De asemenea, Executivul a adoptat şapte hotărâri prin care se încheie şapte acorduri de concesiune de exploatare petrolieră.

Premierul Boc a declarat că titularii acestor acorduri se obligă să investească cinci milioane de dolari, cu posibilitatea ca în următorii trei ani investiţiile să fie de peste 20 de milioane de dolari.

„Sunt acorduri încheiate pentru zăcăminte în curs de epuizare, la care vechii titulari Petrom şi RomGaz, au renunţat şi ANRM, prin licitaţii internaţionale, a atras noi investitori,  Blackstairs Energy şi Moesia Oil and Gas, care să încerce să crească gradul de recuperare a ţiţeiului şi gazelor naturale din zăcămintele respective” a afirmat preşedintele ANRM. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.