Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Igas, lăudat

Bucuresti: Ministrul Igas, lăudat

DISTRIBUIȚI

104945 – 20102011 – Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, a primit miercuri, vizita oficială a lui Lanny Breuer, adjunctul procurorului general al SUA, din cadrul Departamentului Justiţiei.

Întâlnirea oficială a fost onorată de prezenţa lui Mark H. Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucureşti. Alături de adjunctul procurorului general al SUA, din delegaţia oaspeţilor americani au făcut parte Bruce Ohr – consilier pentru afaceri internaţionale şi crimă organizată transnaţională, şi Liam Sullivan, secretar II, afaceri politice în cadrul Ambasadei SUA.

În cadrul dialogului oficial, ministrul Administraţiei şi Internelor a primit din partea ambasadorului SUA şi a adjunctului procurorului general al SUA felicitări pentru modul în care structurile Poliţiei Române specializate în combaterea criminalităţii informatice au colaborat în instrumentarea unor cazuri deosebit de importante, finalizate cu destructurarea unor reţele specializate în fraude informatice.

Ambasadorul SUA la Bucureşti a menţionat, în cadrul mesajului adresat, că parteneriatul cu România este foarte important şi că împreună autorităţile de aplicare a legii din cele două ţări au depus eforturi remarcabile în combaterea criminalităţii organizate, în special a celei informatice. Excelenţa sa a transmis pe această cale mulţumiri pentru rezultatele bune obţinute în cadrul operaţiunilor comune.

„Am să spun în mod deschis: parteneriatul cu România este pe primul loc în ceea ce priveşte parteneriatele Statelor Unite ale Americii în combaterea criminalităţii organizate”, a subliniat Lanny Breuer, adjunctul procurorului general. El a menţionat, în context, recentele operaţiuni de succes desfăşurate de autorităţile americane cu sprijinul poliţiştilor români în domeniul combaterii criminalităţii informatice.

Pe agenda discuţiilor oficiale au fost abordate aspecte legate de modalităţi concrete pentru creşterea eficienţei luptei împotriva criminalităţii organizate, ocazie cu care ministrul Igaş a exprimat întreaga disponibilitate a MAI de a îmbunătăţi cooperarea bilaterală româno-americană. Ministrul a precizat că ofiţerii de poliţie români au pregătirea de a lucra alături de structuri de aplicare a legii din alte state, fapt demonstrat de-a lungul timpului prin numeroaselele operaţiuni la care au participat şi la soluţionarea cărora au contribuit. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.