Acasă Politic Bucuresti: Monica Macovei: “Comasarea alegerilor se justifica doar prin reorganizarea administrativa”

Bucuresti: Monica Macovei: “Comasarea alegerilor se justifica doar prin reorganizarea administrativa”

DISTRIBUIȚI

104660 – 10102011 – PDL Monica Macovei sustine, intr-o postare pe blogul personal ca “din perspectiva reorganizarii teritoriale, comasarea alegerilor aduce economii la buget doar daca are loc dupa ce s-a stabilit noua forma de organizare a tarii. Altfel, daca reorganizarea se va face dupa alegeri, la inceputul ciclului electoral – cum vrea UDMR -, vor fi cheltuiti alti bani pentru noi alegeri, deoarece vor disparea, de exemplu, consilii judetene. Sau vom astepta inca patru ani pentru a reorganiza tara. Si vor fi ani pierduti in care banii publici vor fi la cheremul baronilor politici, coruptia va continua sa existe, iar fondurile europene vor ajunge cu greu la administratiile locale.” Monica Macovei consideră că “in mod logic, evenimentele ar trebui sa se deruleze asa:

 

(1) reorganizarea administrativa a tarii pentru modernizarea Romaniei; adoptarea legislatiei si inceperea procesului de implementare. Acest prim pas trebuie sa inceapa imediat; (2) alegerile locale din 2012 trebuie facute conform noii organizari administrative a tarii. Ca sa fim seriosi, si nu caraghiosi, ca sa nu alegem oameni pe functii care apoi se desfiinteaza sau sa nu alegem oameni pe functii care vor aparea odata cu reorganizarea. Ca sa fim responsabili fata de populatie si banul public. (3) pentru ca procesul de reorganizare administrativa a tarii necesita o perioada de timp care trece dincolo de iunie 2012 (cand ar fi alegerile locale), solutia comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare la sfarsitul anului  2012 este singura solutie logica si responsabila. De altfel, comasarea alegerilor se justifica exact prin procesul de reorganizare teritoriala care trebuie sa inceapa imediat, astfel incat sa permita ca alegerile locale sa aiba loc pe baza noii organizari administrative si teritoriale a tarii.”

“De aceea, declaratia liderului UDMR, Kelemen Hunor, potrivit careia reorganizarea administrativa nu va avea loc pana in 2012, iar daca se va face, se va face fara UDMR, dar ca, in acelasi timp, UDMR sustine comasarea alegerilor pentru ca se fac economii bugetare, nu poate fi interpretata decat ca o incercare de santaj politic sau de dans politic (cum vreti sa ii spuneti), care ingreuneaza dialogul politic”, mai scrie europarlamentarul PDL pe blog. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.