Acasă Politic Bucuresti: PSD ii cere lui Emil Boc sa clarifice daca sustine sau...

Bucuresti: PSD ii cere lui Emil Boc sa clarifice daca sustine sau nu impozitarea tuturor pensiilor

DISTRIBUIȚI

104717 – 11102011 – PSD îi cere preşedintelui PDL, premierul Emil Boc, prin intermediul unei scrisori deschise, să clarifice dacă principalul partid din coaliţia de guvernare susţine sau nu impozitarea tuturor pensiilor despre care a vorbit în perioada recentă senatorul PDL Ovidiu Marian si alţi democrat-liberali sau reprezentanţi ai Guvernului.

“Partidul Social Democrat consideră că un răspuns al preşedintelui PDL şi al premierului, cu privire la problema sus-amintită, este, în această perioadă, absolut obligatoriu. Chiar dacă Guvernul nu spune public nimic, se apropie vertiginos termenul legal privind depunerea la Parlamentul României a Legii bugetului de stat pe anul 2012. Ştim că îl veţi depăşi, dar cu cât o puteţi face? Observăm cu regret că, în jurul discuţiilor despre care intuim că au loc în coaliţia de guvernare pe tema bugetului de stat, există o lipsă totală de transparenţă. Într-un astfel de context, nu putem fi decât îngrijoraţi cu privire la forma finală a actului normativ, pe care Guvernul o va trimite la Parlament.

Domnule preşedinte al PDL şi prim-ministru al Guvernului României, Partidul Social Democrat consideră că nu este normal ca, prin această lipsă de transparenţă, să ţineţi în tensiune şi chiar frică câteva milioane de pensionari români. Aveţi obligaţia să lămuriţi, de îndată, dacă Partidul Democrat Liberal are intenţia de a impune, prin intermediul Guvernului României impozitarea tuturor pensiilor sau PDL respinge, în totalitate, perspectiva promovării unui astfel de proiect. Mai pe scurt: vreţi sau nu să acoperiţi golurile din buget, neacoperite din masurile de stimulare a economiei, cu banii pensionarilor?

Am văzut deja că v-aţi asumat concedierea a zeci de mii angajaţi din sectorul bugetar, precum şi îngheţarea pensiilor sau menţinerea pe mai departe a salariilor sub nivelul din vara anului 2010. Înţelegeţi, aşadar, că avem toate motivele să fim îngrijoraţi cu privire la promovarea de noi măsuri de austeritate, cum ar fi impozitarea tuturor pensiilor. Până la urmă, o astfel de perspectivă este insinuată chiar în proiectul Scrisorii de Intenţie care urmează a fi transmisă de Guvernul României către Fondul Monetar Internţional”, se arată în scrisoarea PSD. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.