Acasă Politic Bucuresti: Se lucreaza la intocmirea unei “liste negre” a judetelor codase la...

Bucuresti: Se lucreaza la intocmirea unei “liste negre” a judetelor codase la absobtia fondurilor europene

DISTRIBUIȚI

105046 – 25102011 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a anunţat că se lucrează la întocmirea unei „liste negre” a judeţelor codaşe la absorbţia fondurilor europene. “Dacă aceia care sunt responsabili nu se mobilizează, vor pierde aceşti bani. Trebuie să înţeleagă că nu există cale de-ntors. Ori folosesc aceşti bani, ori le retragem prefinanţarea sau facem corecţii la sumele în discuţie. Peste aproximativ două săptămâni vom avea această listă a codaşilor finalizată”, a declarat László Borbély.

Totodată, ministrul a subliniat că va cere secretarilor de stat şi directorilor din minister să meargă pe teren în judeţele cu probleme, săptămânal, pentru a verifica situaţia derulării contractelor la faţa locului: “Cu toate că nu mai este responsabilitatea noastră, ca minister, ceea ce se întâmplă după semnarea contractelor de finanţare, nu putem sta şi să privim pasiv cum aceşti bani se întorc la Uniunea Europeană. Voi cere secretarilor de stat şi directorilor AM POS Mediu să meargă săptămânal în teritoriu pentru a analiza situaţia din teren. Este inadmisibil ca eu, ca ministru, să ştiu mai multe despre un proiect judeţean, decât preşedintele unui consiliu judeţean.”

De asemenea, ministrul a accentuat importanţa, la nivelul guvernului, a monitorizării fondurilor europene. “Am decis în Guvern să facem o analiză a stadiului de absorbţie a banilor pentru cele mai mari proiecte. Din 60 de proiecte majore de infrastructură, cu o valoare de peste 20 de milioane de euro care sunt monitorizate în prima fază, 54 sunt ale Mediului şi 6 de la Transporturi. Proiectele aflate în sarcina Ministerului Mediului şi Pădurilor sunt importante nu doar prin sumele contractate, cât prin faptul că în spatele fiecărui proiect se află 15-20 de contracte şi 15-20 de alte proiecte, ceea ce crează dificultăţi care se cer rezolvate punctual”, a spus László Borbély. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.