Acasă Politic Bucuresti: Sorin Oprescu promite caldura subventionata pentrui toti bucurestenii

Bucuresti: Sorin Oprescu promite caldura subventionata pentrui toti bucurestenii

DISTRIBUIȚI

104610 – 07102011 – Toţi bucureş­te­nii vor plăti în continuare 170 de lei pe gigacalorie prin menţinerea subvenţiei la acelaşi nivel, a anunţat, joi, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. De asemenea, edilul a precizat că au fost identificate 2.800 de persoane care vor căldura la preţul de 318 lei pe gigacalorie. Primarul general a precizat că aceste persoane sunt directori din instituţiile de stat cu salariul mai mare de 1.500 RON pe lună, potrivit Jurnalul Naţional. Întrucât acordarea acestor subvenţii pentru toţi locuitorii Bucu­reş­tiu­lui reprezintă un efort financiar foarte mare, pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de consiliu de joi a fost introdus şi un proiect care cere Guvernului achitarea penalităţilor istorice ale RADET către Eclen. Proiectul a încins spiritele chiar înaintea votului.

 

 

Unii dintre consilieri au fost de părere că această ştergere a datoriilor intră la capitolul ajutor de stat, caz în care Guvernul are nevoie de aprobarea Comisiei Euro­pene. La momentul votului, proiectul prin care Primăria cere Guvernului să şteargă penalităţile RADET nu a primit suportul consilierilor, fiind astfel respins.

Oprescu a precizat, înaintea şe­din­ţei de consiliu, că va cere Guvernului să să şteargă penalităţile datoriilor istorice ale RADET către Elcen, pe­nalităţi uriaşe, care se ridică la aproape 800 de milioane de lei. Alt­fel, a spus Oprescu, vom ajunge să nu mai avem datorii faţă de RADET abia în anul 3000. Mai mult, edi­lul a adăugat că Executivul trebuie să îşi achite datoriile pe care le are către Pri­măria Capitalei. Primarul ge­neral a amintit că Executivul nu a fost foar­te prietenos şi că, deşi în fie­ca­re an ar fi trebuit să plătească Pri­mă­riei 320 de milioane de euro pentru subvenţia la căldură, acest lucru nu s-a prea în­tâmplat. O sigură dată Pri­mă­ria Capi­talei a primit 100 de mi­lioane de euro în contul sub­ven­ţi­ilor.

Oprescu a precizat că Executi­vul trebuie să îşi plătească datoriile, altfel Pri­mă­ria nu va putea susţine subvenţia către bucureşteni. Edilul a mai adă­u­gat că susţinerea sub­ven­ţi­ei de la 170 de lei până la 318 lei, cât este în acest mo­ment preţul gigacaloriei, se va face cu eforturi uriaşe, care vor lua banii de la alte proiecte im­por­tan­­te aflate în derulare. Pe or­di­nea de zi a fost pro­pus un proiect pri­­vind un împrumut extern care să sprijine investiţiile din Capitală, mai ales având în vedere că o dată cu plata subvenţiilor, şan­tierele rămân fără bani. Proiectul a fost însă respins de consilieri. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.