Acasă Politic Bucuresti: Vanghelie taie frunze cu firmele apropiate de partid, pe banii primariei

Bucuresti: Vanghelie taie frunze cu firmele apropiate de partid, pe banii primariei

DISTRIBUIȚI

105124 – 27102011 – Primarul Sectorului 5, social-democratul Marian Vanghelie, plăteşte pentru contractul de toaletare a celor 4.731 de copaci suma de aproximativ 1,5 milioane de lei cu TVA, în ciuda faptului că spune că nu are bani pentru salubrizare. Contractele au fost obţinute de firme apropiate PSD-ului, potrivit B365.ro.

Contractul de 350.000 de euro a fost atribuit firmelor SC Garden Center Grup SRL şi SC Compania Romprest Service SA, prima urmând să încaseze 185.000 de euro, iar cea de-a doua suma de 166.000 de euro.

Societatea Garden Center Grup SRL aparţine în totalitate lui Ion Olteanu, acelaşi care patronează şi compania Eco Horticultura SRL, ambele abonate la contractele de amenajare a spaţiilor verzi din curtea primăriilor USL din Capitală.

La Romprest Service SA este administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Florian Walter (care şi-a schimbat numele din Buşcă), fost acţionar la Dinamo, actual patron la echipa de fotbal Universitatea Cluj şi apropiat al lui Miron Mitrea, preşedintele de campanie al PSD Bucureşti.

Firma lui Walter Florian a mai derulat afaceri cu edilul PSD de la Sectorul 5, Marian Vanghelie, ultimul tun fiind dat chiar la începutul acestui an când a primit un contract de 21,57 milioane de lei (5,13 milioane euro), fără licitaţie publică, pentru curăţenia şi salubrizarea străzilor din cartier.

Acelaşi Walter controlează şi firmele de ridicări auto şi de salubritate care operează în Sectorul 1, ultima dintre ele fiind  în baza unui contract pe 25 de ani cu administraţia locală pentru suma de 450 milioane euro, încheiat în anul 2008.

Conform caietului de sarcini, pomii ar urma să fie curăţaţi într-un interval de o lună şi jumătate, pe lista serviciilor cerute celor două firme fiind şi defrişarea arborilor periculoşi. Printre dotările impuse de ADP Sector 5 se numără cel puţin foarfece, ferăstrău, cosor, motoferăstrău de tăiat la înălţime, drujbă, tocătoare, macara cu nacelă şi autovehicul pentru transportul materialului lemnos. În plus, firmele trebuie să dispună de un inginer silvic, un tehnician silvic , cinci drujbişti, cinci conducători auto, cinci alpinişti utilitari şi 20 de muncitori necalificaţi.

Potrivit documentaţiei de atribuire, SC Garden Center Grup SRL şi SC Compania Romprest Service SA sunt obligate să intervină şi în cazul în care copacii sunt rupţi sau dărâmaţi de furtuni. Lucrările de toaletare presupun tăieri de corecţie, adică îndepărtarea ramurilor cu o direcţie greşită de creştere, tăieri de egalizare, tăieri de regenerare şi tăieri în scopuri estetice. Crengile tăiate vor fi depozitate la Secţia Seră din cadrul ADP Sector 5 de pe str. Drumul Cooperativei, a solicitat conducerea instituţiei.

În toamna anului 2009, Vanghelie a mai cheltuit 680.000 de euro pentru toaletarea a 4.837 de copaci de pe raza Sectorului 5, contractul de la acea dată având durata de 30 de zile. Nici atunci şi nici acum, ADP Sector 5 nu solicită firmelor să returneze primăriei o parte din bani, în cazul în care nu efectuează toate aceste operaţiuni. Altfel spus, banii sunt plătiţi integral chiar dacă nu vor fi efectuate, de pildă, lucrări de înlăturare a copacilor doborâţi de furtună. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.