Acasă Politic New York: Rezolutie romano-germana adoptata prin consens la ONU

New York: Rezolutie romano-germana adoptata prin consens la ONU

DISTRIBUIȚI

105211 – 31102011 – Rezoluţia iniţiată de România şi Germania „Informaţii obiective privind chestiuni militare, inclusiv transparenţa cheltuielilor militare” a fost adoptată prin consens, pe 27 octombrie 2011, de Comisia I a Adunării Generale a ONU pentru dezarmare şi securitate internaţională.

Au co-autorat documentul peste 50 de state, provenind din toate regiunile globului, potrivit Romanian Global News. Aceste două elemente reflectă recunoaşterea universală de care se bucură principiile de transparenţă şi creştere a încrederii între state, în domeniul schimbului de informaţii privind bugetele destinate apărării.

Textul rezoluţiei din acest an include numeroase recomandări preluate din raportul Grupului de experţi guvernamentali a cărui activitate a vizat evaluarea funcţionării şi perfecţionarea Instrumentului standardizat de raportare a cheltuielilor militare (MilEx). Între cei 15 experţi care au participat la reuniunile Grupului s-a numărat şi un diplomat din MAE român.
Potrivit procedurii, rezoluţia va fi supusă aprobării de către Adunarea Generală a ONU în cursul lunii decembrie. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.