Acasă Politic Strasbourg: Daciana Sârbu atenţionează că în România familiile sunt abandonate de stat,...

Strasbourg: Daciana Sârbu atenţionează că în România familiile sunt abandonate de stat, iar românii renunţa la visul de a-şi întemeia o familie

DISTRIBUIȚI

105060 – 25102011 – Daciana Sârbu a făcut un apel la autoritățile europene pentru a interveni împotriva politicilor anti-familie si anti-natalitate ale guvernului de la București. Vorbind in plenul Parlamentului European de la Strasbourg, eurodeputata PSD a atras atenția ca în Romania familiile sunt abandonate de stat, iar masurile excesive de austeritate au determinat înregistrarea, in aprilie 2011, a unui record negativ al natalității – cel mai mic număr de copii născut într-o luna, după 1989.

“Anul acesta, pentru prima data in ultimii 20 de ani, a existat o luna – aprilie – când in Romania s-au născut mai puțin de 14 mii de copii. Criza descurajează mulți europeni, care astfel renunța la a-si întemeia o familie. Însa in Romania cauza principala este alta: in aprilie s-au împlinit 9 luni de la intrarea in vigoare a masurilor anti-familie si anti-natalitate ale guvernului”, a afirmat eurodeputata.

Aceasta a enumerat masurile guvernamentale care au determinat situația: “Toate formele de sprijinire a familiei si a creșterii copilului au fost fie anulate, fie diminuate drastic, in schimbul unor economii infime la buget. Nu exista creșe, nu exista suficiente grădinițe, mamele care-si doresc sa se întoarcă la serviciu nu au niciun ajutor pentru îngrijirea copilului. Mai mult, peste 1000 de scoli au fost închise in ultimii doi ani, iar peste 15.000 de profesori si-au pierdut locul de munca. Accesul copiilor din zonele defavorizate la educație se face din ce in ce mai greu, iar abandonul școlar creste vertiginos”.

Daciana Sârbu a subliniat ca in niciun alt stat UE, familiile nu sunt atât de abandonate de către stat, iar rezultatul este acela ca romanii renunța la a mai avea copii, adâncind criza demografica traversata de UE. Eurodeputata si-a încheiat mesajul printr-un apel adresat autoritatilor europene: “Va rog sa interveniți, pentru ca o întreaga generație de cetățeni europeni este in pericol de a nu se mai naște, din cauza unui guvern care face rău propriei natiuni”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.