Acasă Politic Bruxelles: Reforma justitiei si lupta impotriva coruptiei din fostele tari comuniste sunt...

Bruxelles: Reforma justitiei si lupta impotriva coruptiei din fostele tari comuniste sunt mai dificile decat reformele economice

DISTRIBUIȚI

105387 – 09112011 – Europarlamentarul Monica Macovei deschide miercuri, la Parlamentul European, audierea publica “Politicile UE referitoare la justitie si anticoruptie: experienta Romaniei si Bulgariei si relevanta pentru Republica Moldova, Ucraina si Balcanii de Vest”.

Audierea este organizata impreuna cu Centrul Roman pentru Politici Europene (CRPE) si europarlamentari din Grupul Partidului Popular European: Ingeborg Graessle (Germania), Mariya Nedelcheva (Bulgaria) si Tadeusz Zwiefka (Polonia).

In cadrul audierii este dezbatut studiul realizat de CRPE impreuna cu experti din Republica Moldova, Bulgaria, Ucraina, Serbia, Macedonia si Croatia. Este analizat comparativ in cele sapte tari modul in care functioneaza institutiile de lupta impotriva coruptiei, regimul imunitatilor si al declaratiilor de avere si de interese, precum si consiliile judiciare (in Romania, Consiliul Superior al Magistraturii).

Potrivit autorilor studiului, reforma justitiei si lupta impotriva coruptiei din fostele tari comuniste sunt mai dificile decat reformele economice.

“Reforma profunda a sistemului judiciar, indepartarea magistratilor incompetenti sau corupti, introducerea concomitenta a independentei si raspunderii si practica unitara trebuie sa fie inceputul oricarei noi constructii democratice”, a declarat Monica Macovei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.