Acasă Politic Bucuresti: Blaga, sustinut la unison

Bucuresti: Blaga, sustinut la unison

DISTRIBUIȚI

105889 – 28112011Coalitia de guvernare a decis sa-l propuna pe senatorul PDL Vasile Blaga pentru presedintia Senatului, la capatul unor negocieri intre democrat-liberali, UDMR si UNPR. Nominalizarea sa a fost validata si de Biroul Permanent National al PDL. unor surse, discutiile au fost aprinse in sedinta coalitiei de guvernare pe tema presedinţiei Senatului. UDMR a anunţat ca doreste sa obtina aceasta functie, fara a avansa insa un nume. Uniunea ar fi cerut  conducerea a inca unui minister pentru a renunta la candidatura la Senat. Anterior, vicepresedintele PDL Elena Udrea a declarat ca „pana acum, discutiile sunt legate de domnul Blaga si domnul Berceanu, va fi un vot in Biroul Permanent National.

PDL e cel mai mare partid, are cel mai mare nr de sanatori, e firesc sa aiba si presedintia Senatului”.

Premierul Emil Boc a declarat: „Sunt doua concluzii: coalitia va avea un singur candidat la Presedintia Senatului si a doua: coalitia va castiga Presedintia Senatului”.

Vasile Blaga fusese anuntat inca de duminica drept propunere a PDL.
Pozitia de presedinte al Senatului a ramas vacanta dupa ce Mircea Geoana a fost revocat din functie. Democrat-liberalul Petru Filip asigura interimatul in aceasta functie.

Votul pentru presedintia Senatului va avea loc luni dupa-amiaza. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.