Acasă Politic Bucuresti: Ghid de informare pentru romanii care calatoresc in Asia

Bucuresti: Ghid de informare pentru romanii care calatoresc in Asia

DISTRIBUIȚI

105663 – 18112011 – Ministerul Afacerilor Externe anunţă că pe site-ul propriu poate fi consultat Ghidul de informare pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în state din Asia.

Acest material de interes public prezintă condiţiile specifice de intrare şi regimul de şedere în ţările respective, precum şi informaţii practice cu privire la formalităţile care trebuie îndeplinite de cetăţenii români la intrarea pe teritoriul acestor state.

Prima parte a ghidului a fost lansată vineri, 11 noiembrie 2011,  când au fost prezentate informaţii utile pentru călătoria în Japonia. La începutul acestei săptămâni, MAE a  lansat alte două ghiduri pentru Regatul Thailandei şi Republica Socialistă Vietnam, iar de joi Ghidul de informare pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în state din Asia este îmbogăţit cu alte informaţii.

Astfel, pentru informaţii complete despre călătoria în ţările menţionate mai sus, precum şi în Republica Populară Chineză, Republica Coreea, Republica Populară Democrată Coreeană, Republica Filipine, Regiunea Autonomă Specială Hong Kong, India, Republica Indonezia, Malaezia, Singapore şi Republica Democratică Socialistă Sri Lanka, consultaţi  site-ul Ministerului Afacerilor Externe, rubrica Sfaturi de călătorie – Ghiduri de călătorie.

Ghidul pentru Asia completează materialele informative lansate de MAE de la începutul anului până în prezent, respectiv Pliantul „Asistenţă şi protecţie consulară acordată cetăţenilor români”, „Ghidul privind asistenţa medicală”, „Ghidul de informare privind traficul de persoane” şi varianta actualizată a „Ghidului Serviciilor Consulare”.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români ca, înainte de orice deplasare în străinătate, să verifice informaţiile referitoare la condiţiile specifice de intrare şi regimul de şedere din ţara de destinaţie. În acest sens pot fi consultate informaţiile postate pe site-MAE, secţiunea Sfaturi de călătorie, precum şi alte informaţii oficiale furnizate de autorităţile ţării în care doresc să se deplaseze. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.