Acasă Politic Bucuresti: Managerul Institutului de Boli Infecţioase: “Avem 20.000 de pacienti care se...

Bucuresti: Managerul Institutului de Boli Infecţioase: “Avem 20.000 de pacienti care se drogheaza la seringa”

DISTRIBUIȚI

105425 – 10112011 – Lucrările celei de-a VII-a ediţii a Zilelor Ştiinţifice ale Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” au fost deschise oficial miercuri la Bucureşti.

La eveniment au fost prezenţi peste 1.300 de medici primari, medici specialişti, medici rezidenţi în boli infecţioase din centrele universitare din România, precum şi biologi, chimişti, economişti, informaticieni, asistenţi medicali. De asemenea au fost invitaţi experţi medicali din ţările afiliate Academiei Europene de HIV/SIDA şi de Boli Infecţioase precum şi experţi medicali invitaţi ai profesorilor universitari specialişti în boli infecţioase.

Tema principală a dezbaterilor “Quo Vadis Bolile Infecţioase” s-a plasat în jurul rapidităţii răspândirii bolilor cu un asemenea caracter şi a prevenţiei acestui fenomen.

“Avem un pool de pacienţi infectaţi cu HIV, dar şi cu Hepatita C. Avem reforme care sunt de bază şi trebuie făcute, pentru că avem un pool de 20.000 de pacienţi care se droghează la seringă şi reprezintă un pool de probleme pentru sănătatea publică”, a declarat gazda evenimentului, Adrian Streinu Cercel, “Prof. Dr. Matei Balş”.

Pe plan mondial, în ultimul deceniu bolile infecţioase au devenit adevărate pietre de încercare pentru societatea modernă, din cauza infecţiilor emergente (SARS, gripa aviară, gripa AH1N1, febre hemoragice, borrelioze, parazitoze sistemice etc.) şi extinderea dramatică a fenomenului de rezistenţă la antibiotice. Catastrofele naturale – încălzirea globală, cutremure, tsunami etc. – amplifică impactul negativ al bolilor infecţioase. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.