Acasă Politic Bucuresti: Ouălele de dinozaur pitic furate din Romania, readuse in tara

Bucuresti: Ouălele de dinozaur pitic furate din Romania, readuse in tara

DISTRIBUIȚI

105619 – 17112011 – Trei oua de dinozaur pitic furate din Romania in 2005 si recuperate in Italia au fost aduse in tara. Cele trei oua de dinozaur pitic ar fi fost furate in 2004 sau 2005 din „maternitatea” sitului arheologic de la Tustea, iar ulterior au fost vandute unui colectionar italian, care le-a tinut intr-un depozit in care autoritatile italiene au descoperit, in urma unor perchezitii, si alte peste 11.000 de artefacte, majoritatea provenind din zona Muntilor Dolomiti, potrivit comisarului-sef Margareta Arsenescu, din cadrul Directiei de Investigatii Criminale.

Margareta Arsenescu a subliniat ca, initial, arheologii au reclamat furtul a doua oua de dinozaur pitic, iar atunci cand in depozitul colectionarului italian au fost descoperite trei, s-a dovedit ca toate provin din acelasi sit.

Comisarul-sef a adaugat ca, potrivit prevederilor internationale, artefactele au fost returnate Romaniei in mod gratuit. De asemenea, Arsenescu a precizat ca italianul nu a vrut sa dezvaluie pretul platit pentru cele trei oua de dinozaur.

Pe de alta parte, prim-procurorul Parchetului Hunedoara, Nicolae Pastiu, a precizat ca trei persoane sunt suspectate de furtul artefactelor, dar cercetarile continua, pentru a se stabili cu exactitate modul in care au reusit sa sustraga ouale din situl arheologic, dar si cum au fost scoase din tara.

Dinozaurii pitici, unici in lume, spun specialistii, au trait pe teritoriul pe care astazi se afla Romania in era mezozoica. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.