Acasă Politic Bucuresti: Peste 65 tone de carburanti lipsa in structurile MAI

Bucuresti: Peste 65 tone de carburanti lipsa in structurile MAI

DISTRIBUIȚI

105808 – 24112011– Din ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor, Direcţia Generală Audit din cadrul MAI a efectuat, în perioada 14-18 noiembrie a. c., o misiune de audit în scopul determinării faptice a stocurilor de carburanţi, a modului de ţinere a activităţii contabile, precum şi a executării inventarierii carburanţilor în cadrul unităţilor Ministerului. Verificarea s-a făcut la 182 de structuri aparţinând tuturor inspectoratelor de armă (Poliţie, Jandarmerie, IGSU, IGAv. etc). În cadrul controlului s-a constatat o lipsă de 24,3 tone benzină şi 8 tone motorină la IPJ Tulcea. Pentru lipsa constatată, ministrul Administraţiei şi Internelor a ordonat Direcţiei de Control din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuarea cercetării în vederea stabilirii faptelor care au condus la prejudicierea patrimoniului IPJ Tulcea.

 

 

De asemenea, s-au constatat lipsuri de 17,04 tone benzină şi 16,42 tone motorină, după cum urmează: 13,34 tone benzină şi 3,5 tone motorină la IPJ Arad – lipsă aflată în cercetarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad; 0,9 tone benzină şi 9,16 tone motorină la ISU Sibiu, pentru care a fost sesizat Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj; 2 tone benzină şi 3,76 tone motorină la ISU Braşov – a fost sesizat Parchetul Militar Braşov; 0,8 tone benzină la IPF Timiş – lipsă aflată în cercetare de către organele unităţii.

Totodată, s-au constatat deficienţe în ţinerea şi înregistrarea în contabilitate a cantităţii de carburanţi, în modul de executare a inventarierilor lunare, precum şi a modului de depozitare a carburanţilor.

Ministrul Igaş a dispus structurilor de specialitate şi inspectoratelor generale măsuri administrative şi organizatorice pentru remedierea deficienţelor constatate şi pentru stabilirea responsabilităţilor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.