Acasă Politic Bucuresti: Primaria Capitalei si Primaria Sectorului 1 au inceput „razboiul total impotiva...

Bucuresti: Primaria Capitalei si Primaria Sectorului 1 au inceput „razboiul total impotiva parcagiilor ilegali”

DISTRIBUIȚI

105803 – 24112011– Primăria Capitalei si Primăria Sectorului 1 au început o acţiune comună de eliberare a domeniului public de ocupantii abuzivi ai locurilor de parcare. Poliţia Locala a Municipiului Bucureşti si Poliţia Locală a Sectorului au lucrat în comun şi vor lucra în continuare pentru eliberarea locurilor de parcare de pe domeniul public, blocate abuziv de persoane fizice sau juridice. În urma acţiunii de miercuri, au fost aplicate 24 de sancţiuni şi au fost confiscate peste 60 de dispozitive de blocare a locurilor de parcare. De asemenea, poliţiştii locali au confiscat suma de 1.575 lei, bani câştigaţi nelegal de parcagii în cursul zilei. “Vom trece cât de curând de la „Bucureştiul ARE o problemă cu lipsa locurilor de parcare” la „Bucureştiul a avut o problemă

 

 cu locurile de parcare”, mai ales în zona centrală. După mult timp în care rezolvarea acestui deficit a fost blocată de certuri şi interese politice, acum ne ocupăm de ea. Construim mai multe parcări subterane, care vor reduce din presiunea cu care se confruntă şoferii bucureşteni. Dacă nu vom lua măsuri împotriva reţelelor de parcagii ilegali, acestea vor găsi noi şi noi metode de a-i şicana pe şoferi. Îi anunţ pe toţi că au în mine cel mai insistent şi mai hotărât adversar”, sustine primarul general, Sorin Oprescu.

La randul sau, primarul Sectorului 1, Andrei Chliman a aratat ca parcagiii se comportă ca nişte interlopi si ca oamenii plătesc, de fapt, o taxă de protecţie din teama de a nu le fi avariată maşina. “A venit vremea ca bucureştenii să-şi parcheze liniştiţi maşinile fără să mai plătească taxă de protecţie acestor indivizi. A venit vremea ca locurile de parcare ale bucureştenilor să fie eliberate de căpriori şi navete de bere. smecherii care le folosesc trebuie să înţeleagă că domeniul public nu este propria lor moşie”, a declarat Andrei Chiliman.

Primarul general al Capitalei considera ca problema nu poate fi rezolvată decât prin colaborarea dintre Primăria generală şi cele de sector. “Acţiunile trebuie să fie concertate şi bine coordonate. Alături de Primăria generală, primarii de sector trebuie să se implice mai ferm în combaterea acestui fenomen. El înseamnă nu doar un abuz la care şoferii bucureşteni sunt supuşi zilnic, nu doar nesiguranţă faţă de proprietatea privată (autoturismele celor care refuză să plătească sunt în pericol), ci şi o problemă de evaziune fiscală. Împreună cu primăriile de sector trebuie să declarăm război total parcagiilor ilegali. În colaborare cu Primăria Sectorului 1, dăm astăzi un semnal extrem de important în acest sens”, a aratat Sorin Oprescu.

Totodata, Andrei Chiliman a explicat ca acest tip de acţiune are efect “doar prin efortul coordonat al Primăriei Generale şi al primăriei de sector. Mă bucur că Sorin Oprescu confirmă faptul că este un partener al meu. Un partener care, spre deosebire de predecesorii săi, înţelege faptul că Bucureştiul poate fi administrat doar în echipă, fără orgolii personale şi abordări politicianist. Am discutat cu primarul general posibilitatea eliminării indicatoarelor de oprire interzisă acolo unde este posibil acest lucru, atât pe marile bulevarde, cât şi pe străzile secundare unde nu ar fi periclitat traficul. Acest tip de măsură ar aduce un plus de câteva sute de locuri de parcare numai pe raza Sectorului 1”.

Autorităţile locale fac apel la bucureşteni ca, ori de câte ori se confruntă cu persoane care solicită ilegal taxă pentru un loc de parcare să sune la Poliţia Locală Sector 1 – 021/9540 – pentru ca agenţii să poată interveni imediat. Această campanie de eliberare a locurilor de parcare va fi una de durată, pentru că acest fenomen nu poate fi stopat definitiv într-un termen scurt. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.