Acasă Politic Bucuresti: Traian Basescu: “Daca nu isi corecteaza atitudinea fata de coruptie, PDL...

Bucuresti: Traian Basescu: “Daca nu isi corecteaza atitudinea fata de coruptie, PDL nu ia nici 25% la alegeri”

DISTRIBUIȚI

105534 – 15112011 – Presedintele Traian Basescu a declarat luni seara, la TVR, ca el si premierul Emil Boc aveau informatii de acum o jumatate de an ca ar fi ceva in neregula la primaria din Cluj-Napoca. Seful statului a precizat ca, totuşi, nu se astepta ca primarul Clujului, Sorin Apostu, in prezent arestat preventiv, sa faca ceea ce a facut.„Informatii ca ar fi ceva in neregula sunt de vreo sase luni”, a spus Traian Basescu. Intrebat daca si premierul Emil Boc stia, seful statului a raspuns: „In mod categoric da”. Presedintele a avertizat ca „nu numai legat de Cluj sunt informatii, sunt si despre alte judete”, precizand insa ca atat el cat si premierul nu au ce face in momentul in care iau la cunostinta despre asemenea situatii, ci trebuie sa lase justitia sa isi faca treaba.

 

 

 

„Nu te duci sa tragi de maneca pe cineva”, a punctat Traian Basescu, sustinand ca daca pe un secretar de stat despre care afli ca are probleme de coruptie mai poti sa il schimbi, pe un primar nu ai cum.

Traian Basescu a admis ca scandalul de la Cluj-Napoca loveste nu numai in imaginea premierului, ci si a PDL, dar a apreciat ca nici nu i se poate pune in spate lui Emil Boc ce a facut un prieten de-al sau cu care nu sta zi de zi. „Numai de Apostu nu ii arde premierului cu ce a avut pe cap de doi ani incoace. Mai e si cazul Bian. Da, mai sunt si altii, si va asigur ca nu ii iarta nimeni. Nu numai de la PDL, ca nu e numai PDL in administratia locala”, a spus seful statului.

Traian Basescu s-a aratat deceptionat de „spagile” la care a ajuns PDL, spunand ca in anii 2000, cand conducea el partidul nu era asa. Totodata, el s-a aratat convins ca partea cea mai mare a banilor obtinuti din astfel de surse se duc „acasa”, nu la partid, unde nu se plateste nici telefonul.

„Daca nu isi vor corecta atitudinea fata de coruptie au sanse sa nu ia nici 25% la alegeri”, i-a avertizat Traian Basescu pe democrat-liberali.

„Eu nu ma uit dupa cati corupti are unul sau altul. Dar nu mai suntem la stadiul ca pot sta linistiti. Spun tuturor si amical: sa nu stea linistiti daca fac acte de coruptie, a trecut vremea cand statul era slab si nepriceput in acest gen de batalii”, i-a avertizat Traian Basescu pe toti cei care detin functii in stat. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.