Acasă Politic Bucureşti: Începe circul cu suspendarea preşedintelui

Bucureşti: Începe circul cu suspendarea preşedintelui

DISTRIBUIȚI

105695 – 21112011 – Aşa cum s-a anunţat săptămâna trecută, opoziţia a decis astăzi să încerce din nou suspendarea preşedintelui Traian Băsescu din funcţie, la patru ani de la prima încercare. Uniunea Social Liberală (USL) a decis luni, 21 noiembrie, să iniţieze procedurile de suspendare primul pas fiind constituirea unei comisii politice în cadrul alianţei care va avea drept scop redactarea cererii de suspendare a lui Traian Băsescu. Al doilea pas, după cum a declarat liderul PNL, Crin Antonescu, va fi făcut peste o săptămână când va fi întocmit raportul, iar când acest document va fi finalizat va avea loc o discuţie în grupurile parlamentare reunite şi, dacă va fi asumată această propunere, atunci ea va fi iniţiată pe traseul parlamentar prevăzut de Constituţie.

 În acelaşi timp, PSD, PNL şi PC vor iniţia o largă dezbatere publică în presă în legătură cu acest act politic.

Liderul PNL a mai subliniat că demersul de suspendare a lui Traian Băsescu nu este un moft, nu este o invenţie de agendă, USL având convingerea foarte fermă că din decembrie 2009 şi până astăzi în România s-a petrecut un proces foarte grav de erodare a statului de drept, iar toata voinţa şi acţiunea politică au fost concentrate neconstituţional în mâna unui singur om.

Antonescu îl acuză pe Băsescu că a construit „imoral şi ilicit majorităţi parlamentare false” şi că nu mai acceptă „nici măcar în aparenţă” sa respecte independenţa puterii judecătoreşti.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, la rându-i, că demararea suspendării a fost luată de comun acord la nivelul întregii conduceri a USL, iar Comitetul Executiv al PSD care se va reuni marţi, 22 noiembrie, va lua în discuţie acest subiect.

Preşedintele Traian Băsescu a mai fost suspendat în primul său mandat. În primăvara lui 2007, 322 de parlamentari din PSD, PNL şi UDMR au votat suspendarea preşedintelui, în ciuda avizului negativ al Curţii Constituţionale. Referendumul care a urmat l-a repus în funcţie cu o largă majoritate de voturi pe Traian Băsescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.