Acasă Politic Cannes: Barroso: “”Grecia trebuie sa decida daca poate sa ia toate deciziile...

Cannes: Barroso: “”Grecia trebuie sa decida daca poate sa ia toate deciziile care vin odata cu participarea la zona euro”

DISTRIBUIȚI

105340 – 04112011 – G20 este „complet angajat” sa sustina Grecia, insa si grecii trebuie sa arate angajament fata de masurile de austeritate, a declarat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

„Sper ca aceste concluzii ale summit-ului vor arata ca efortul nostru este clar. Este un mesaj pentru ajutarea tarilor aflate in aceasta situatie fara precedent. Mesajul este clar: suntem complet angajati sa sustinem Grecia si ramanem fermi referitor la masurile luate saptamana trecuta”, a spus Barroso, citat de Ziare.com, in cadrul unei conferinte de presa organizate in cadrul summit-ului G20, desfasurat la Cannes.

„In acelasi timp, Grecia trebuie sa arate angajament fata de masuri. Este o problema de unitate politica, pentru ca sa existe speranta pentru un viitor mai bun. In aceasta situatie, unitatea este cheie si trebuie un angajament clar al fortelor politice de la Atena, pentru a lua masurile necesare pentru o situatie economica stabila”, a precizat Barroso.

De altfel, vineri, in Parlamentul elen se va sustine un vot de incredere, prin care alesii greci vor hotari daca sunt de acord cu masurile de austeritate propuse de FMI si UE si acceptate de premierul George Papandreou.

„Grecia trebuie sa decida daca este puternica sa ia toate deciziile care vin odata cu participarea la zona euro”, a opiniat presedintele CE. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.