Acasă Politic Cluj Napoca: Magistratii Curtii de Apel se feresc sa judece arestarea lui...

Cluj Napoca: Magistratii Curtii de Apel se feresc sa judece arestarea lui Apostu

DISTRIBUIȚI

105429 – 10112011 – Magistratii de la Curtea de Apel Cluj care trebuiau sa decida joi daca primarul Sorin Apostu va fi arestat pentru 29 de zile si-au declinat joi competenta. In acest caz a fost desemnat un nou judecator, insa si acesta se poate abtine, caz in care va fi cautat un alt magistrat. Situatia s-a produs dupa ce avocatul edilului, Gheorghe Mateut, a apelat la un artificiu des folosit in asemenea situatii. Motivele invocate de aparatorul lui Apostu sunt legate de relatiile pe care le-ar fi avut primarul cu membrii completului de judecata. Se pare ca Mateut ar fi spus ca ar exista o oarecare „dusmanie” intre judecatori si primarul Clujului. In asteptarea desemnarii unui alt judecator, avocatul Gheorghita Mateut a ca Sorin Apostu va solicita

 respingerea propunerii de arestare preventiva, dar argumentele vor fi stabilite dupa ce se va vedea care sunt motivele procurorilor de a cere arestarea preventiva.

„Cu certitudine voi solicita respingerea propunerii, nu am vazut inca propunerea, voi vedea pe ce se bazeaza Ministerul Public cand a intocmit aceasta propunere”, a declarat avocatul.

Gheorghita Mateut a respins speculatiile aparute in presa, potrivit carora ar exista o conexiune intre cazul Sorin Apostu si cel al altui client al sau, Radu Bica, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, arestat pentru luare de mita.

Ordonanta de retinere emisa pe numele lui Sorin Apostu expira joi seara la 22.30.

Primarul Clujului, Sorin Apostu, a fost retinut miercuri seara, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mita, iar joi a fost prezentat la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.