Acasă Politic Cluj-Napoca: Mita in bani si excursii in locuri exotice pentru primarul Sorin...

Cluj-Napoca: Mita in bani si excursii in locuri exotice pentru primarul Sorin Apostu

DISTRIBUIȚI

105416 – 10112011 – Primarul municipiul Cluj-Napoca, Sorin Apostu, ar fi primit mita bani si excursii in straiantate in locuri exotice precum emiratul Dubai, potrivit unopr surse judiciare citate de Stiridecluj.ro. Pe langa primarul Apostu, care a fost retinut pentru 24 de ore, au mai fost adusi la audieri importanti oameni de afaceri din Cluj -Napoca.Afaceristul Mustafa Berat, administratorul Kiat, este acuzat de fapte de coruptie dupa ce i-ar fi cumparat edilului municipiului Cluj-Napoca un bilet de avion pe ruta Bucuresti – Targu Mures si i-a platit doua nopti de cazare la hotelul Marriot din Bucuresti. Acesta mai este acuzat ca i-ar fi dat bani, in luna octombrie, sotiei lui Apostu, Monica, sa isi cumpere haine.

 

 

Un alt afacerist, Simion Muresan, patronul Electrogrup, este suspectat ca i-ar fi platit lui Sorin Apostu trei excursii in strainatate, una dintre ele fiind in Dubai.

Pe lista celor care au fost audiati de procurorii DNA in dosarul primarului Cluj-Napoca se mai afla Eugen Veres, directorul SC Brantner Veres SRL, care a castigat licitatia de salubrizare a orasului, Calin Stoia si Eugen Veres, de la societatea SC Brantner Veres SRL.

Primarul Sorin Apostu, a fost retinut miercuri seara de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mita, iar joi va fi prezentat la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Potrivit procurorilor, in cursul anilor 2009-2011, in schimbul incheierii unor comtracte de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului Local Cluj-Napoca, respectiv de salubrizare a orasului, Sorin Apostu, in calitatea sa de primar, a pretins si primit sume de bani totalizand echivalentul in lei a 94.000 de euro. Pentru a ascunde banii pe care ii pretindea firma de avocatura a sotiei a incheiat contracte de consultanta juridica fictive, astfel incat banii au fost incasati prin cabinetul de avocatura al Monicăi Undina Apostu, invinuita in acelasi dosar. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.