Acasă Politic New York: Banca Mondiala: Economia Chinei, in pericol din cauza crizei datoriilor...

New York: Banca Mondiala: Economia Chinei, in pericol din cauza crizei datoriilor suverane din Europa

DISTRIBUIȚI

105751 – 22112011 – Criza datoriilor suverane din Europa pune in pericol economia Chinei, prin obligatiunile detinute de guvernele locale chineze, potrivit unui raport al Bancii Mondiale, citat de Reuters.

Banca Mondiala estimeaza o crestere moderata a economiei chinezesti incepand de anul viitor, pe masura ce restul economiilor avansate isi incetinesc ritmul de crestere, si se asteapta ca oficialii de Beijing sa nu se mai bazeze neaparat pe productie si investitii.

China va inregistra o crestere economica de 9,1%, in acest an, potrivit Bancii Mondiale, insa, anul viitor, ritmul va incetini la 8,4%. Totusi, pentru viitorul apropiat, oficialii bancii estimeaza o crestere economica de 9 – 10% pe an pentru China.

In acest an, economia chinezeasca a fost afectata de scaderea exporturilor, iar investitiile au fost afectate de politica monetara restrictiva, insa oficialii Bancii Mondiale sunt de parere ca aceasta s-ar putea normaliza, odata cu reducerea ratei inflatiei.

In afara Chinei, Asia de Est va avea o crestere de 4,7% in acest an, mult mai putin decat estimarea precedenta, de 5,3%. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.