Acasă Politic Sofia: Bulgarii protesteaza impotriva cresterii varstei de pensionare

Sofia: Bulgarii protesteaza impotriva cresterii varstei de pensionare

DISTRIBUIȚI

105924 – 29112011 – O manifestatie de amploare la care sindicatele bulgare se asteapta sa participe 20.000 de persoane, va avea loc miercuri, in fata cladirii Parlamentului din Sofia, in cadrul unui protest national cu privire la schimbarile in sistemul de pensionare.

Comitetele de greva ale celor doua sindicate mari bulgaresti, Confederatia Sindicatelor Independente Bulgaresti (KNSB) si Confederatia Podkrepa s-au intalnit marti pentru a discuta detaliile grevei la sediul Cailor Ferate Bulgare, BDZ Holding, o companie profund indatorata, transmite Novinite.

Evgheni Duskov, reprezentant al Podkrepa, a spus ca sindicatele asteapta cel putin 20.000 de membri, sute de cetateni si alte organizatii care si-au anuntat deja participare.

La data de 13 noiembrie, Podkrepa si KNSB au anuntat ca parasesc Consiliul Tripartit, in care se mai afla acum doar reprezentanti ai Guvernului si patronatelor. Sindicatele au fost infuriate de decizia Cabinetului bulgar de a creste varsta de pensionare si de a elimina ani de munca la stabilirea pensiei functionarilor publici. – www.promptmedia.ro  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.