Acasă Politic Strasbourg: Corina Cretu, ingrijorata de inmultirea masurilor protectioniste in relatia SUA-UE

Strasbourg: Corina Cretu, ingrijorata de inmultirea masurilor protectioniste in relatia SUA-UE

DISTRIBUIȚI

105629 – 17112011 – Europarlamentarul Corina Creţu, vice-preşedintele Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, şi-a exprimat, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg, îngrijorarea faţă de apelul la măsuri protecţioniste, ca soluţie anti-criză, tot mai des aplicat de către state.

În cadrul dezbaterii consacrate Summitului UE-SUA din 28 noiembrie 2011, Corina Creţu a declarat: „Ar fi nerealist să spunem că relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Statele Unite nu au fost marcate de actuala criză economică. Avem, în privinţa multor aspecte ale crizei, poziţii diferite, pentru că ea nu se manifestă la fel în cele două zone. De aici şi soluţiile diferite pe care le iau în considerare SUA şi UE. Sper sincer că aceste diferenţe, fireşti, nu se vor adânci şi nu vor deveni un obstacol în calea bunelor noastre relaţii. Sper şi că SUA şi UE vor găsi cea mai bună abordare a unei tendinţe îngrijorătoare: apelul la măsuri protecţioniste, ca soluţie anti-criză.”

Vice-preşedintele PSD a subliniat importanţa extinderii acestor relaţii: „Ar fi neproductiv să reducem relaţiile trans-atlantice la dimensiunea lor economică. Atât UE, cât şi SUA sunt angajate în gestionarea unor procese precum globalizarea şi dezvoltarea durabilă, combaterea efectelor schimbărilor climaterice, păstrarea stabilităţii globale, democratizarea. Trebuie să sprijinim dezvoltarea unor democraţii libere şi deschise, care să promoveze pacea şi stabilitatea, în special în Orientul Mijlociu şi nordul Africii. Trebuie să facem eforturi mai substanţiale pentru a găsi, în sfârşit, o soluţie durabilă problemei palestiniene. De asemenea trebuie să cooperăm mai strâns în ceea ce priveşte soluţionarea dosarului nuclear iranian, şi pentru schimbarea radicală a situaţiei drepturilor omului în această ţară, dar şi în Siria.” – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.