Acasă Politic Suceava: Captura masiva de tigari de contrabanda la frontiera cu Ucraiana

Suceava: Captura masiva de tigari de contrabanda la frontiera cu Ucraiana

DISTRIBUIȚI

105896 – 28112011 – Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat 125.000 pachete ţigări de contrabandă pe care trei români încercau să le introducă în ţară.

            În seara zilei de 27 noiembrie 2011 poliţiştii de frontieră suceveni au observat cu ajutorul aparaturii de termoviziune, în zona de competenţă a SPF Vicov, în apropierea frontierei, un grup de persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul României către două microbuze staţionate în zonă. Persoanele în cauză au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă. Poliţiştii de frontieră au recurs la folosirea armamentului din dotare, fiind tras un foc de armă în plan vertical, reuşindu-se astfel reţinerea a trei cetăţeni români. În zona unde au fost reţinuţi cei tei bărbaţi, se aflau două microbuze înmatriculate în Marea Britanie, respectiv Bulgaria, încărcate cu 300 baxuri care conţineau 124.370 pachete de ţigări de diferite mărci de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova.  

          Celor trei li s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

            Întreaga cantitate de ţigări, cu valoare estimată la 800.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni, iar cele două microbuze, în valoare de 16.000 lei fiecare, au fost indisponibilizate la sediul SPF Vicov.

Totodată, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a celor trei cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi de arestare pentru 29 de zile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.