Acasă Politic Bucuresti: Bugetul de stat pe 2012 a fost aprobat de Parlament

Bucuresti: Bugetul de stat pe 2012 a fost aprobat de Parlament

DISTRIBUIȚI

106338 – 15122011 – Parlamentul a aprobat, joi, bugetul de stat pentru 2012 cu 239 voturi „pentru” si 168 „impotriva”. „Azi ne inscriem pe traiectoria de a ajunge la un deficit structural de 0,5%. El aduce cheltuieli suplimentare pentru investitii. Ce bine era daca, in 2008, s-ar fi pastrat la 39 de miliarde”, a declarat premierul Emil Boc, dupa vot. Premierul nu a ratat momentul pentru a-i ataca pe liderii opozitiei, mai ales pe fostul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu, pe care l-a invinuit de aducerea Romaniei la stadiul in care se regasea in 2010. Calin Popescu Tariceanu a tinut sa se apere, spunand ca, in 2008, deficitul structural nu putea fi mai mare decat deficitul total, care s-a ridicat la 5 procente, fiind unul conjunctural, cauzat de platile pentru Fondul Proprietatea.

 

 

Discutiile pe buget au durat trei zile. Miercuri, cele doua camere reunite au votat, in doar zece minute, bugetele a nu mai putin de 11 institutii, inclusiv a Ministerului Sanatatii, a Ministerului Economiei, a SIR, SIE si ANI, opozitia nesustinand nici un amendament.

Punctele cheie ale bugetului pentru 2012, dupa cum a fost prezentat de premierul Emil Boc, includ mentinerea cotei unice de impozitare la 16 la suta, investitii de 38,1 miliarde de lei si mentinerea garantiilor oferite de stat pentru agricultura sau intreprinderi mici si mijlocii. De asemenea, potrivit proiectului de buget propus de Guvern, se vor continua programele „Prima Casa”, „Rabla” si „Casa Verde”. Anul viitor, guvernul se bazeaza si pe absorbtia a 6 miliarde de euro din fondurile europene, iar bugetul e construit pe un deficit bugetar de 1,9 la suta si o crestere economica de 2,1 procente din produsul intern brut. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.