Acasă Politic Bucuresti: Primarii si consilierii vor ucide animale sanatoase si nevinovate fara sa...

Bucuresti: Primarii si consilierii vor ucide animale sanatoase si nevinovate fara sa rezolve problema cainilor de pe strazi

DISTRIBUIȚI

 – 106577 – 27122011 – Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni (European Green Party) salută semnarea Protocolului dintre Uniunea Social-Liberală şi Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi a Mediului (FPAM). Avocata Paula Iacob, vicepreşedinte al Partidului Verde ş prim-vicepreşedinte al FPAM, a semnat alături de Victor Ponta, Marius Marinescu, Daciana Sârbu, Daniel Constantin, Cristian Adomniţei, Mirabela Dauer, Mihai Constantinescu, dar şi de alte personalităţi din România, Protocolul care vizează bunăstarea

animalelor, salvarea speciilor pe cale de dispariţie şi protecţia oamenilor şi a mediului de abuzurile autorităţilor.

Unul dintre principalele obiective cuprinse în protocol este acela care urmăreşte interzicerea eutanasierii câinilor comunitari şi monitorizarea Executivului în vederea prevenirii abuzurilor asupra necuvântătoarelor şi a mediului natural.

Ca apărători ai drepturilor animalelor, Verzii din România apreciază punctul de vedere al USL şi FPAM care se pronunţă prin acest Protocol împotriva eutanasierii câinilor fără stăpâni.

Prim-vicepreşedintele Partidului Verde, Toni Momoc, susţine că soluţiile umane şi civilizate pentru problema câinilor de pe stradă sunt adopţiile şi sterilizarea: „Actuala administraţie va cheltui inutil bani publici pentru eutanasiere. Primarii şi consilierii vor ucide animale sănătoase şi nevinovate fără să rezolve problema câinilor de pe străzi. Mulţi dintre proprietarii de câini nu îşi sterilizează căţeii şi abandonează puii la naştere. Aşa cum am arătat într-un comunicat anterior, soluţia raţională este susţinerea programelor de sterilizare a animalelor fără stăpân.”

La rândul său, secretarul general al Partidului Verde, Silviu Dumitru, afirmă că prin acest Protocol, „politicienii social-democraţi şi liberali au oferit un exemplu de bună comunicare între reprezentanţii aleşi în Parlament şi societatea civilă, în sensul deschiderii unei uşi a dialogului pentru găsirea unor soluţii raţionale la problemele comunităţii. Sperăm că generaţia de politicieni tineri din conducerea USL poate veni cu o nouă viziune diferită de modul în care s-a facut politica in România pâna acum. Este nevoie de o schimbare radicală a modului în care se face politica in Parlamentul României la care să se urmărească interesul pentru societate şi individ, protecţie socială, dezvoltarea durabilă în raport cu protecţia mediului.”

Partidul Verde atrage atenţia asupra faptului că uşile politicii în România continuă să fie blocate de către marile partide care sunt direct interesate ca vocile noi precum cele ale membrilor Partidului Verde să nu se exprime în spaţiul public şi mediatic pentru a ţine într-un con de umbră programul economic, viziunea socială şi soluţiile verzi.

Verzii români susţin o serie de politici economice şi sociale proactive care să conducă la aplicarea unui tratament social echitabil între generații, la combaterea excluziunii sociale şi la asigurarea unui climat civic de responsabilitate ecologică. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.