Acasă Politic Bucuresti: PSD: Ministrul Borbely se comportă ca un angajat al RMGC

Bucuresti: PSD: Ministrul Borbely se comportă ca un angajat al RMGC

DISTRIBUIȚI

106477 – 21122011 – Carmen Moldovan, preşedinta Forumului Naţional al Ecologiştilor (FNE) din PSD şi deputată social-democrată, consideră că ultimele declaraţii făcute de ministrul Laszlo Borbely fac din procesul de avizare a proiectului minier cu cianuri dezvoltat de Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) o mascaradă pusă în scenă pentru a păcăli opinia publică, şi nu un proces corect şi transparent.

Cu toate că exploatarea minieră în discuţie se află încă în plin proces de avizare la Ministerul Mediului, Laszlo Borbely a vorbit în mod repetat în ultimele zile despre necesitatea exploatării metalelor preţioase de la Roşia Montană. Mai mult, într-o conferinţă de presă desfăşurată marţi, ministrul a lăudat în mod deschis soluţia tehnologică propusă de canadieni, considerând că este vorba despre ”cea mai modernă instalaţie din Europa în sistem închis”.

În aceste condiţii, Carmen Moldovan consideră că declaraţiile lui Laszlo Borbely reprezintă o formă de antepronunţare absolut inadmisibilă, care dovedeşte că procesul de avizare care se desfăşoară la Ministerul Mediului este o păcăleală grosolană. ”Când ministrul spune răspicat că e vorba despre cea mai modernă instalaţie, avizarea pozitivă nu mai e decât o simplă formalitate. Domnul Borbely se comporta ca un angajat al RMGC, uitând ca este platit din bani publici pentru a proteja mediul şi nu pentru a-l oferi spre distrugere”, a declarat Carmen Moldovan.

Preşedinta FNE atrage atenţia că, printr-o asemenea avizare pozitivă a proiectului RMGC de la Roşia Montană, Ministerul Mediului este pe cale să îşi încalce în mod grosolan menirea instituţională, dovedindu-se un adevărat duşman al mediului pe care este chemat să îl protejeze conform Constituţiei şi legilor acestei ţări.

”Fac apel la domnul Laszlo Borbely să îşi aducă aminte măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, de obligaţiile pe care le are ca ministru al Mediului şi să nu dea undă verde bombei ecologice de la Roşia Montană”, subliniaza preşedinta FNE. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.