Acasă Politic Bucureşti: USL este de acord cu modificarea Constitutiei doar dupa alegeri, cu...

Bucureşti: USL este de acord cu modificarea Constitutiei doar dupa alegeri, cu un Parlament legitim

DISTRIBUIȚI

 – 106203 – 11122011 – Uniunea Social Liberală solicită consultarea Parlamentului cu privire la angajamentele asumate în cadrul Consiliului European. De asemenea, USL anunta ca este de acord cu modificarea Constitutiei doar dupa alegeri, cu un Parlament legitim. USL a solicitat președintelui României înainte de Consiliul European să facă public mandatul cu care participă și poziția pe care o angajează în numele României. Dat fiind că este vorba despre un subiect cu implicații majore pe termen lung pentru România, dar și pentru Uniunea Europeană, din care țara noastră este parte, consultarea cu toate forțele politice și instituțiile relevante în materie ar fi trebuit să aibă loc anterior deplasării la Bruxelles. Ar fi fost din partea Președintelui României acea dovadă de responsabilitate pe care o așteaptă o societate întreagă, într-un context economic și social dificil.

Uniunea Social Liberală solicită președintelui României consultarea de îndată a Parlamentului, ca organism reprezentativ suprem, cu privire la angajamentele asumate de statul român prin Acordul convenit în cadrul Consiliului European. De asemenea, USL reia solicitarea formării imediate a unui comitet tripartit anti-criză Putere-Opozitie-BNR, pentru a discuta soluții de depășire a actualei situații.

“Uniunea Social Liberală a fost întotdeauna și este deschisă la consultări cu toate forțele politice și partenerii sociali, mai ales atunci când este vorba de chestiuni care privesc viitorul României și implicarea deplină a României în procesele de la nivel european. Considerăm că este nevoie de un dialog transparent și deschis, de un acord politic și social larg, nu doar de o informare pe care Președintele o face partidelor politice”, se areată într-un comunicat remis PROMPT MEDIA.

În ceea ce privește măsurile concrete care ar urma să rezulte din acest Acord, USL susține modificarea Constituției, atunci cand va exista un Parlament legitim, validat de votul popular, care sa realizeze acest proces si dupa o dezbatere care sa clarifice necesitatile de ordin constitutional ale statului roman. Prin urmare, cu cat avem alegeri organizate mai rapid, cu atat vom putea modifica mai rapid Constitutia.

“In fine, reamintim ca marile datorii ale statului roman au fost create de actuala putere, aceasta avand responsabilitatea scaderii deficitelor, dar nu prin masuri de austeritate pe care sa le plateasca cetatenii, ci prin masuri de combatere a crizei, de relansare a mediului privat si de creare de noi locuri de munca”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.