Acasă Politic Cluj-Napoca: Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj ramane in arest

Cluj-Napoca: Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj ramane in arest

DISTRIBUIȚI

106162 – 09122011 – Radu Bica, vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, va ramane in arest pana la sfarsitul lunii ianuarie, dupa ce magistratii Curtii de Apel i-au respins recursul de eliberare, informeaza Ziua de Cluj. Bica a fost arestat la 28 noiembrie, pentru luare de mita. El a cerut sa fie eliberat, motivand ca nu este un pericol public. „Am rugamintea sa fiu judecat in stare de libertate. Pentru viata din judet nu reprezint pericol public. La orice solicitare a instantei voi raspunde prezent”, a spus acesta. Bica a fost arestat dupa ce procurorii au descoperit ca urma sa primeasca de la doi oameni de afaceri suma de 25.000 de euro, pentru a le facilita castigarea unei licitatii privind serviciile de mentenanta pe stadionul Cluj Arena, bani din care a primit efectiv 10.000 de euro.

 

 

In cursul lunii octombrie, Bica a acceptat oferta a doua persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, in calitatea sa de vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj, sa le furnizeze informatii obtinute in virtutea functiei si, astfel, sa faciliteze castigarea unei licitatii privind serviciile de mentenanta pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

In aceleasi imprejurari, vicepresedintele CJ Cluj a pretins ca, la data de 27 octombrie 2011, sa-i fie remisa o prima transa, in suma de 10.000 de euro.

In data de 31 octombrie 2011, Bica a primit de la una dintre persoanele cu care facuse intelegerea suma de 43.000 de lei, fiind prins in flagrant-delict de procurorii anticoruptie. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.