Acasă Politic Paris: Politistii romani detasati la Paris, felicitati de ministrul francez de Interne

Paris: Politistii romani detasati la Paris, felicitati de ministrul francez de Interne

DISTRIBUIȚI

106091 – 07122011 – Cei 25 de poliţişti români aflaţi în misiune de patrulare, precum şi cei opt ofiţeri de legătură români detaşaţi la Prefectura de Poliţie din Paris au fost felicitaţi, luni, pentru rezultatele obţinute de către ministrul francez de Interne, Claude Gueant.

În context, oficialul francez a subliniat buna cooperare între autorităţile poliţieneşti române şi franceze, precizând că, în numai 10 zile de la sosirea celor 25 de poliţişti români în Franţa, activitatea acestora a dat rezultate, concretizându-se în peste 250 de semnalări raportate.

De asemenea, ministrul i-a felicitat şi pe cei opt ofiţeri de legătură români pentru contribuţia la identificarea reţelelor criminale care activează în regiunea pariziană, menţionând că delicvenţa în rândul cetăţenilor români a scăzut în luna octombrie, pentru prima oară în ultimii patru ani. În final, oficialul francez a precizat că bunele rezultatele obţinute, până în prezent, demonstrează necesitatea continuării colaborării între cele două ministere.

Misiunea poliţiştilor români are rolul de a consolida buna cooperare poliţienească româno-franceză în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii şi este desfăşurată ca urmare a solicitării părţii franceze.

Poliţiştii români sunt specializaţi în combaterea infracţiunilor judiciare şi de crimă organizată, au experienţă în domeniul activităţii poliţieneşti de prevenire şi combatere a criminalităţii şi sunt cunoscători ai limbii franceze.

În vederea consolidării dispozitivului comun româno-francez care acţionează la Paris, în perioada sărbătorilor de iarnă, 25 de poliţişti români s-au deplasat, la data de 25 noiembrie a.c., în Franţa unde îşi vor desfăşura activitatea până pe 15 ianuarie 2012. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.