Acasă Politic Roma: Noi masuri de austeritate in Italia

Roma: Noi masuri de austeritate in Italia

DISTRIBUIȚI

106029 – 05122011 – Guvernul de la Roma, condus de Mario Monti, a aprobat, duminica noapte, noi masuri de austeritate. Planul, in valoare de 24 de miliarde de euro, este esential pentru ca Italia sa se poata mentine pe linia de plutire, fara sprijin financiar international, potivit AFP.

Dupa trei ore de discutii, guvernul format in urma cu trei saptamani a aprobat proiectul de lege privind masurile de austeritate. Potrivit lui Mario Monti, criza actuala este „foarte grava” si ar putea „compromite ceea ce am realizat in patru generatii”. Planul include reducerea cheltuielilor publice si majorarea fiscalitatii, mai ales in domeniul imobiliar. In privinta sistemului de pensii, reforma se refera la majorarea perioadei de cotizare, fixata, in prezent, la 40 de ani, si un calcul al pensiilor bazat pe intreaga cariera, nu pe ultimele salarii primite, precum si majorearea varstei de pensionare pentru femei.

Masurile de austeritate vor fi prezentate luni celor doua camere ale Parlamentului si ar trebui sa fie aprobate inainte de Craciun. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.