Acasă Politic Arad: Ponta: USL va negocia obtinerea majoritatii parlamentare cu orice partid in...

Arad: Ponta: USL va negocia obtinerea majoritatii parlamentare cu orice partid in afara de PDL

DISTRIBUIȚI

106901 – 11012012 – Obiectivul USL rămâne obţinerea majorităţii în Parlament la alegerile din acest an, dar în cazul în care va avea sub 50% USL va negocia cu alte partide, cu excepţia PDL, a declarat, miercuri, preşedintele PSD, Victor Ponta. „Eu îmi doresc ca USL să obţină în urma alegerilor mai mult de 50% din numărul de mandate în Parlament, pentru a putea guverna singuri. Ceea ce nu înseamnă că va fi guvern PSD, PNL sau PC, ci va fi guvern USL. Dacă nu vom obţine peste 50%, vom fi obligaţi să căutăm un sprijin din altă parte. Domnul senator Frunda a spus clar ce se va întâmpla în acesta caz: USL va obţine peste 50%, UDMR va fi în opoziţie, iar dacă va avea sub 50%, va trebui să discute cu alţi parteneri.

Problema nu este dacă USL va fi sau nu la guvernare, ci dacă va guverna singură. Dacă însă nu va putea guverna singură, va negocia cu alte partide, cu excepţia PDL”, a spus Victor Ponta miercuri la Arad.

„Alături de noi pot fi o mulţime de oameni care nu sunt neapărat membri ai USL: faptul că la Bucureşti primarul general, dl. Oprescu, fără să fie membru de partid, va candida şi va fi alături de noi; ieri la Timişoara m-am întâlnit cu primarul oraşului, dl. Ciuhandu, mă voi întâlni la Sibiu cu dl. Johannis, care nu va fi niciodată membru al PSD, PNL sau PC. Dar noi vorbim totuşi de oamenii care vor să facă ceva bun în această ţară, nu de Băsescu sau de prietenii lui (…). Nu există decât două variante: ori rămân cu Băsescu, Boc şi cu PDL, ori merg cu Antonescu, Ponta şi cu USL”, a conchis Victor Ponta. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.