Acasă Politic Bologna: Diplomatii romani sprijina nauifragiatii

Bologna: Diplomatii romani sprijina nauifragiatii

DISTRIBUIȚI

106997 – 15012012 – Consulul general al Romaniei la Bologna s-a deplasat la Grosseto ca sa elibereze titluri de calatorie pentru 20 de cetateni romani, care s-au aflat la bordul vasului de croaziera Costa Concordia, naufragiat in Marea Mediterana.

Reprezentantii diplomatici romani vor asigura, in continuare, la cerere, asistenta consulara necesara tuturor cetatenilor romani implicati in acest incident, potivit unui comunicat al Ministerului de Externe.

Compania detinatoare a vasului de croaziera a comunicat oficiilor diplomatice ale Romaniei in Italia faptul ca 20 de turisti romani se aflau la bordul navei. Alti 50 de romani faceau parte din personalul de bord si servicii al navei.

Oficiile diplomatice ale Romaniei in Italia (Ambasada Romaniei la Roma, Consulatele Generale ale Romaniei la Bologna si Torino) mentin legatura permanenta atat cu autoritatile italiene, cat si cu armatorul, pentru stabilirea modalitatilor de transport a cetatenilor romani in tara, compania italiana urmand sa acopere costurile repatrierii acestora.

Doi francezi si un peruan au murit in naufragiul vaporului de croaziera in apele Italiei, au anuntat sambata oficialii italieni. Costa Concordia ar fi lovit un banc de nisip vineri seara, langa insula Giglio. Oamenii au incercat sa ajunga la tarm cu barcile de salvare sau inotand.

Vaporul plecase din Civitavecchia pentru o croaziera in Mediterana si urma sa ajunga in Marsilia, dupa ce trecea prin Sicilia, Sardinia si Spania.

Pasagerii sunt gazduiti acum in hoteluri, scoli si o biserica din Giglio. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.