Acasă Politic Bruxelles: Parlamentarii belgieni si-au redus salariile

Bruxelles: Parlamentarii belgieni si-au redus salariile

DISTRIBUIȚI

106934 – 12012012 – Parlamentarii federali belgieni au decis sa-si reduca salariile cu 5% in efortul de a ajuta economia tarii, informeaza AFP.

„Dupa modelul a ceea ce a fost facut pentru ministri, indemnizatia parlamentara va fi diminuata cu 5% cu efect imediat”, au precizat presedintele Camerei Reprezentantilor, Andre Flahaut, si omologul sau din Senat, Sabine de Bethune.

Parlamentarii federali vor avea reduse veniturile nete de la 5.729 euro la 5.442 euro. Deputatii si senatorii au convenit de asemenea sa alinieze sistemul lor de pensii la cel din sectorul public, cu o „prelungire a carierei si o crestere progresiva a varstei de pensionare”.

Indemnizatiile pentru „functii speciale”, ca presedintele unei adunari sau al unei comisii, vor fi de asemenea „substantial diminuate”, au afirmat Abndre Flahaut si Sabine de Bethune.

Guvernul condus de Elio Di Rupo a anuntat saptamana trecuta economii suplimentare de 1,2 pana la doua miliarde de euro, dupa ce a decis la sfarsitul anului 2011 reducerea bugetului cu peste 11 miliarde de euro. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.