Acasă Politic Bucuresti: 20 de scoli inchise din cauza gerului

Bucuresti: 20 de scoli inchise din cauza gerului

DISTRIBUIȚI

107462 – 30012012 – Conform informaţiilor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene în cadrul videoconferinţei organizate luni de conducerea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în unităţile de învăţământ din 28 de judeţe activitatea şcolară nu a fost afectată de temperaturile scăzute.

14 inspectorate şcolare judeţene au raportat, la ora 13.30, probleme cauzate de condiţiile meteorologice nefavorabile în 20 de unităţi de învăţământ. Şcolile în cauză şi-au suspendat cursurile astăzi, 30 ianuarie, pe de o parte din cauza disconfortului termic din sălile de curs (18 şcoli), iar pe de altă parte, deoarece microbuzele şcolare nu au putut asigura transportul elevilor (2 şcoli). În alte două unităţi de învăţământ durata cursurilor a fost redusă, conform prevederilor legale care se aplică în situaţii cauzate de condiţiile meteorologice improprii desfăşurării activităţilor instructiv-educative.

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene să monitorizeze situaţia din şcoli şi, acolo unde există probleme legate de confortul termic al elevilor şi al profesorilor, să ia deciziile punctuale care se impun. În acelaşi timp, ministrul Educaţiei a cerut inspectorilor şcolari generali să urmărească atent situaţia absenteismului, mai ales la prima oră de curs, şi să ţină o permanentă legătură cu părinţii, astfel încât să se asigure că toţi copiii au ajuns în condiţii normale la şcoală. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.