Acasă Politic Bucuresti: Atentie! Oua marcate fals in hipermarketuri

Bucuresti: Atentie! Oua marcate fals in hipermarketuri

DISTRIBUIȚI

106929 – 12012012 – Politia Capitalei si Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) au demarat, joi dimineata, controale la mai multe depozite de alimente, dupa ce au primit informatii ca o firma importa oua provenite de la gaini stresate. Firma aducea ilegal din Polonia oua marcate cu cifra 3, dar pe care se aplica o stampila cu cifra 1 sau 2, potrivit Antena 3. Alimentele erau introduse la vanzare in supermaketuri si hipermarketuri.

Inspectorii controleaza joi depozite din Piata 16 Februarie din Capitala si din Manastirea, judetul Dambovita. La actiune participa si ofiteri de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. 

De la 1 ianuarie 2012, s-a decis ca ouale provenite de la gaini stresate sa nu mai fie comercializate in Romania si nici in alte state membre UE. Asta inseamna ca nu mai pot fi puse la vanzare oua provenite de la pasari crescute in sistem industrial gen baterie.  Cele mai bune oua sunt cele marcate cu cifra 0, adica cele provenite de la gaini crescute in aer liber, care nu sunt hranite cu furaje chimice, cu antibiotice sau hormoni. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.