Acasă Politic Bucuresti: Creste numarul infectiilor respiratorii

Bucuresti: Creste numarul infectiilor respiratorii

DISTRIBUIȚI

106727 – 05012012 – În ultima săptămână a anului 2011, 53.606 persoane s-au prezentat  la medic cu infecţii respiratorii acute,  numărul acestora fiind cu 1,2% mai mare faţă de cel înregistrat în săptamâna precedentă, conform raportului transmis de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii.

Din cele 53.606 persoane, peste 11.429 au fost înregistrate cu pneumonii, iar 42.141 cu viroze respiratorii. Numărul cazurilor compatibile clinic cu gripa înregistrate la nivel naţional a fost comparabil cu cel înregistrat în săptămâna precedentă (36 faţă de 35).

Până la data de 3 ianuarie 2012, pe teritoriul României au fost confirmate cu laboratorul, un număr de şapte cazuri de gripa sezonieră (AH3N2).

Ministerul Sănătăţii derulează şi anul acesta Campania de vaccinare gratuită antigripală, în cadrul căreia au fost vaccinate antigripal 479.589 persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Pentru eviatrea îmbolnăvirilor, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă, să asculte sfatul medicilor, să nu neglijeze regulile de igienă personală şi să respecte un regim de viaţă sănătos. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.