Acasă Politic Bucuresti: Crin Antonescu il acuza pe Traina Basescu de ipocrizie

Bucuresti: Crin Antonescu il acuza pe Traina Basescu de ipocrizie

DISTRIBUIȚI

107432 – 30012012 – Presedintele PNL, Crin Antonescu l-a acuzat pe seful statului de ipocrizie, supa ce Traian Basecu a declarat, duminica seara, ca romanii au platit costul austeritatii. „In interventia anterioara, presedintele a avut ipocrizia de a spune ca poporul a platit. Politicienii, in primul rand cei ai puterii, nu au simtit nicio ajustare a veniturilor. In aceasta perioada toti, toti politicienii PDL au prosperat inzecit”, a declarat Antonescu. Seful PNL a vorbit despre proteste spunand ca acestea sunt diverse, dar ca avand in vedere ceea ce striga oamenii prin toata tara se observa ca romanii inca au incredere in sistemul democratic.„Oamenii au formulat in piete revendicarile lor politice. Demisiile si alegerile anticipate. Se aude foarte des anticipate,

 ceea ce inseamna ca oamenii pastreaza o incredere in sistemul democratic”, a spus Antonescu, mentionand ca in toata lumea este un moment in care politicienii nu sunt iubiti.

Referitor la anticipate, Antonescu considera ca acestea pot avea loc pana la „1 mai, daca toate fortele politice sunt de acord”. Acesta a adaugat ca ii asteapta la discutii pe cei de la UDMR, ba chiar si pe cei de la PDL.

„Si in PDL cred ca ar putea fi oameni care sa se gandeasca ca asta nu ar fi sfarsitul lumii, ba chiar o iesire buna pentru ei”, a spus presedintele PNL.

Îm ceea ce priveste eventualele demisii din Parlament, Antonescu a spus ca nu vor face asta, dar totusi sunt gata de o greva accentuata, „practic o retragere din Parlament cu renuntarea la beneficiile de parlamentar, dar nu renuntarea si la calitatea politica de parlamentar”.

„Sunt convins ca plecarea totala din Parlament ar avea efect imediat numai daca ar fi urmata de reactii la nivelul societatii civile de pilda greva generala, proteste nu cu 50 de oameni, ci cu 50.000 de oameni. Este greu de anticipat o reactie sindicala. Cei doi presedinti ai USL aveam intentia sa demisionam si am fi facut acelasi lucru. Lumea este nemultumita dar protestul presupune structuri care sa fie capabile sa le organizeze”, a spus Antonescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.