Acasă Politic Bucuresti: E oficial: Vasile Cepoi va ocupa noul post de secretar de...

Bucuresti: E oficial: Vasile Cepoi va ocupa noul post de secretar de Stat in Ministerul Sanatatii

DISTRIBUIȚI

106927 – 12012012 – Prim-ministrul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Vasile Cepoi în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunţat Guvernul printr-un comunicat. Decizia va fi publicată în Monitorul Oficial.

Medicul Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, va ocupa postul de secretar de stat nou înfiinţat printr-o deciziei de miercuri a Guvernului. El se va ocupa de coordonarea în mod direct, alături de ministrul Sănătăţii, a procesul de reformă în sistemul de sănătate.

Vasile Cepoi a venit, joi dimineaţă, la Ministerul Sănătăţii, el declarând că nu începe acum discuţiile în cazul proiectului Legii sănătăţii, ci probabil de săptămâna viitoare.

El a precizat că o echipă de specialişti în domeniu va analiza propunerile din teritoriu şi va face modificările necesare, urmând să fie identificate şi remediate punctele slabe.

În cazul implicării privaţilor în sistemul de Urgenţă, Vasile Cepoi a spus că nu există nicio spaimă, pentru că nu este vorba de privatizarea sistemului, ci de accesul privaţilor la acest sistem, discuţia fiind până la ce nivel are trebui să se implice. El a precizat că pătrunderea privaţilor pe piaţă va fi foarte bine reglementată prin noua lege.

„Accesul privatului pe piaţă va fi foarte bine reglementat, vor exista standarde de calitate şi de cost, iar introducerea acestuia poate dezvolta concurenţa, dar una reală, în termenii stabiliţi de către Ministerul Sănătăţii”, a mai spus secretarul de stat.

El a adăugat că noua lege trebuie dezbătută de profesionişti şi este foarte necesară evaluarea riscurilor, dar acestea pot fi cuantificate numai din dezbatere publică.

„Trebuie să corectăm acolo unde nu merge. Vom face dezbateri adevărate la care vor fi invitaţi profesioniştii. Noua lege necesită evaluarea riscurilor, iar acestea rezultă numai din dezbatere publică”, a precizat Vasile Cepoi.

Până acum, organigrama Ministerului Sănătăţii a inclus două posturi de secretar de stat ocupate de Adrian Streinu-Cercel şi Cristian Irimie.

Organigrama ministerului include şi un post de subsecretar de stat, care va fi ocupat de medicul Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, după demisia lui Raed Arafat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.