Acasă Politic Bucuresti: Ponta le cere inca o data parlamentarilor de la putere sa...

Bucuresti: Ponta le cere inca o data parlamentarilor de la putere sa demisioneze

DISTRIBUIȚI

107361 – 26012012 – Singura solutie pentru rezolvarea crizei actuale este demisia Guvernului Boc si numirea unui guvern de tehnocrati condus de un premier tehnocrat, care sa organizeze alegeri anticipate dupa ce toti parlamentarii vor fi demisionat, sustine presedintele PSD, Victor Ponta.

Ponta a propus inca o data partidelor aflate la putere un pact care sa prevada sustinerea unui guvern de tehnocrati si demisia tuturor senatorilor si deputatilor, si de la putere si din opozitie.

Potrivit liderului PSD, guvernul de tehnocrati se va baza pe o sustinere larga, la fel ca in Grecia si Italia, din partea tuturor partidelor parlamentare. El va face „tot ce s-a angajat sa faca” atat in fata FMI, cat si a CE si BM, si, totodata, va organiza alegeri libere si corecte.

In ceea ce priveste alegerile anticipate, Victor Ponta a spus ca la ele se poate ajunge si daca toate partidele parlamentare se inteleg si cad de accord sa paraseasca Legislativul. „Dar, daca si-ar da doar cei din opozitie demisia, cvorumul ar ramane in continuare”, a admis el, subliniind ca doar daca PDL si UDMR accepta propunerea USL se organizeaza alegeri din nou, altfel se vacanteaza doar locurile opozitiei.

„In masura in care jumatate plus unu si-ar da demisia, Parlamentul nu ar mai putea functiona”, a explicat Ponta.

Liderul PSD a mentionat insa ca semnalele din partea puterii sunt ca nu va accepta un asemenea acord, declaratiile liderilor PDL, UDMR si UNPR fiind foarte explicite in acest sens.

Ideea demisiei tuturor parlamentarilor USL din Parlament este puternic sustinuta de PNL, mai multi deputati liberali facand deja acest gest. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.