Acasă Politic Bucuresti: Preturile productiei industriale au crescut cu 0,4% in noiembrie 2011

Bucuresti: Preturile productiei industriale au crescut cu 0,4% in noiembrie 2011

DISTRIBUIȚI

106693 – 04012012 – Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au înregistrat, în noiembrie 2011, o creştere cu 0,4% comparativ cu luna precedentă şi o creştere cu 7,9% faţă de luna corespunzătoare din anul 2010, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică.

Noiembrie 2011 comparativ cu octombrie 2011 – Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 0,4% comparativ cu luna precedentă. După destinaţie, preţurile producţiei industriale pentru piaţa internă au crescut cu 0,5%, iar preţurile producţiei industriale pentru piaţa externă au crescut cu 0,2%. Pe secţiuni (sectoare de activitate) s-au înregistrat creşteri de preţ la distribuţia apei, salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare (+1,5%), la producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,6%) şi în industria prelucrătoare (+0,4%). În industria extractivă preţurile au scăzut cu 0,5%. Pe marile grupe industriale se constată creşteri de preţuri în industria energetică (+1,2%), industria bunurilor de capital (+0,7%), industria bunurilor de uz curent (+0,6%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+0,1%). În industria bunurilor intermediare s-au înregistrat scăderi de preţuri (-0,5%).

Noiembrie 2011 comparativ cu noiembrie 2010 – Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au înregistrat o creştere cu 7,9% faţă de luna corespunzătoare din anul 2010. Pe secţiuni (sectoare de activitate) s-au remarcat creşteri de preţuri la distribuţia apei, salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare (+12,8%), în industria prelucrătoare (+8,5%), în industria extractivă (+5,5%), la producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+4,8%). Pe marile grupe industriale, creşteri semnificative de preţuri se remarcă la produsele din industria energetică (+11,9%) şi industria bunurilor intermediare (+7,9%). Sub nivelul înregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor de uz curent (+6,4%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+3,4%) şi industria bunurilor de capital (+2,9%). –

www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.