Acasă Politic Bucureşti: Noua Republică vrea guvern credibil şi dinamic format din specialişti recunoscuţi

Bucureşti: Noua Republică vrea guvern credibil şi dinamic format din specialişti recunoscuţi

DISTRIBUIȚI

107277 – 24012012 Noua Republică (NR) reproşează Guvernului Boc politicile incoerente privind stimularea piețelor financiare, absorbția fondurilor europene, gestionarea bugetului sau tensiunile sociale și consideră că puterea trebuie să asigure formarea unui ”guvern credibil și dinamic , format din specialiști recunoscuți”. Totodată, Noua Republică acuză ”birocrația sufocantă” din administrație susținută de baronii locali, fără, însă, a susține alegeri anticipate.

Potrivit unui comunicat de presă, Noua Republică consideră că un ”parlament arogant și un guvern mediocru” se fac vinovat de tensiunile sociale cauzate de o criză de legitimitate a guvernaților, tolerând practici corupte și non-competitive”. „În sfârșit, Guvernul se scufundă – pe zi ce trece – în cacofonia mesajelor demagogice, dublate de politici ineficiente. (…) Compus dintr-un cabinet mediocru, lipsit de nume recunoscute, Guvernul Boc poartă o mare parte din responsabilitate pentru tensiunile sociale care amenință astăzi stabilitatea economică a României”.

În opinia celor de la platforma Noua Republică, întreaga clasă politică poartă răspunderea pentru degringolada care s-a instaurat în toate structurile statului și în majoritatea sectoarelor din economie, ceea ce amenință stabilitatea României. „În egală măsură, puterea şi opoziția nu reușesc să convingă miile de români ieșiți în stradă că anul 2012 va reprezenta ieșirea din sărăcie. Reproșăm actualului Guvern incoerența politicilor publice, absența unor strategii de stimulare a pieţei libere, toleranţa faţă de economia clientelară, abuzul de procedura de asumare a răspunderii, gestionarea adeseori frauduloasă a fondurilor bugetare și inabilitatea de a-și comunica în public deciziile”, se susține în comunicat.

Organizaţia condusă de Mihail Neamţu solicită, totodată, formarea „unui guvern credibil și dinamic, format din specialişti recunoscuţi” pentru a inocula încredere în piețele financiare, iar Parlamentul țării să nu declanșeze alegeri anticipate înaintea asumării rezultatelor ultimului referendum și înainte de a se încheia mandatului legislativ și executiv. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.