Acasă Politic Bucureşti: Premieră la Radio România Actualităţi: Caragiale short cut

Bucureşti: Premieră la Radio România Actualităţi: Caragiale short cut

DISTRIBUIȚI

107356 – 26012012 – O posibilã citire inedită despre unele lucruri uitate deja, de prea cunoscute ce sunt. Sursa literarã Caragiale ne oferã informaţiile, noi propunem conexiunile contemporane şi modul de abordare. 

Într-un interviu din martie 2004, Alexandru Paleologu spunea: „La noi ,Caragiale este urât pentru cã nu se poate suporta inteligenţa. Stadiul actual este unul în care nu mai existã nici un fel de toleranţã, nici un fel de admisibilitate faţă de inteligenţă. Este considerată dusmanul principal al excrocilor şi imbecililor… Caragiale nu va fi iubit de români decât după ce aceştia vor scăpa de complexele care le macină sufletul de un secol si jumătate. Caragiale rămâne enorm de antipatizat în societatea românească”.

Dacă este reală sau nu această observaţie, vor putea să descopere şi ascultătorii scenariului realizat de Mihai Lungeanu, alcătuit din fragmente aparţinând întregii opere caragialiene, rostite de voci inconfundabile: Ion Lucian, Marcel Iureş, George Mihăiţă, Constantin Cotimanis. Alături de ei, tinerii actori Vlad Mihu, Ştefan Huluba şi Camelia Pintilie dau viaţă replicilor şi atmosferei pe care o reconstruieşte muzical compozitorul Ioan Dobrinescu. Pe scurt, un îndemn la re-descoperirea întregii opere literare lăsate posteritãţii de I.L. Caragiale, într-un spectacol radiofonic semnat regizoral de Mihai Lungeanu, pe care îl puteţi asculta la Radio România Actualităţi, sâmbătă, 28 ianuarie, la ora 23.00. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.