Acasă Politic Cluj-Napoca: Sesiune de formare profesionala pentru specialisti in domeniul spalarii banilor

Cluj-Napoca: Sesiune de formare profesionala pentru specialisti in domeniul spalarii banilor

DISTRIBUIȚI

107024 – 16012012 –  Ministerul Justiţiei organizează la Cluj-Napoca, a patra sesiune de formare profesională din cadrul proiectului „Sporirea eficienţei şi a eficacităţii în domeniul spălării de bani şi al recuperării creanţelor”, proiect finanţat de către Comisia Europeană prin Programul Specific „Prevenirea şi Combaterea Criminalităţii”.

            La sesiunea de formare sunt invitaţi să participe specialişti cu competenţe în domeniul investigării, urmăririi şi judecării infracţiunilor de spălare a banilor, precum şi în domeniul recuperării creanţelor (judecători, procurori, poliţişti, specialişti ai Ministerului Justiţiei) din cadrul instituţiilor beneficiare din Cluj şi judeţele învecinate, precum şi experţi în domeniu din Statele Membre partenere (Franţa, Spania şi Germania).

Evenimentul vizează consolidarea pregătirii profesionale a participanţilor prin realizarea unui schimb de experienţă şi bune practici în domeniul luptei împotriva spălării banilor şi al recuperării creanţelor, creându-se astfel premisele aplicării unitare a legislaţiei UE în acest domeniu.

Agenda evenimentului cuprinde prezentări teoretice şi dezbateri de cazuri practice pe diverse teme, precum: prezentarea infracţiunii autonome de spălare de bani; tehnici de probaţiune; urmărirea şi judecarea infracţiunii de spălare de bani; identificarea bunurilor rezultate ca urmare a săvârşirii infracţiunilor de spălare a banilor; standarde internaţionale şi europene şi Convenţii internaţionale relevante în materie; implementarea Directivei 2005/60/CE privind prevenirea folosirii sistemelor financiare în scopul spălării banilor şi finanţării terorismului şi a Deciziei cadru 2003/577 cu privire la executarea, în Uniunea Europeană, a ordonanţelor de indisponibilizare a bunurilor sau a materialului probator, altă legislaţie conexă.

Sesiunea de training de la Cluj a fost precedată de trei sesiuni similare desfăşurate în cursul anului trecut, la Iaşi (27-29 iunie), Constanţa (19-21 septembrie) şi Timişoara (7-9 noiembrie).

În cadrul proiectului urmează a fi organizate, de asemenea, două sesiuni de formare profesională care vor avea loc în două dintre Statele Membre partenere, respectiv în Franţa şi Germania. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.